O angajata a BRD Craiova a furat parola directorului sucursalei si a transferat nu mai putin de 2,2 milioane de euro din conturile bancii in conturile particulare ale unor cunostinte. Furtul a fost descoperit in doar doua ore, anunta televiziunile de stiri. Din primele informatii, banii au ajuns in contul unui barbat din lumea interlopa si al unui cetatean turc. Angajata bancii si ceilalti doi suspecti au fost retinuti chiar cand se pregateau sa ridice banii de la o sucursala din Bucuresti.

Anchetatorii cred ca este vorba despre un grup infractional din Craiova, cu ramificatii la Timisoara. Ei nu exclud posibilitatea sa mai existe si alte persoane implicate in acest caz.

In urma cu doua saptamani, un angajat al bancii franceze Societe Generale a fraudat banca cu nu mai putin de 4,9 miliarde de dolari. Jerome Kerviel, brokerul acuzat ca ar fi pagubit cu aproape 5 miliarde de euro Societe Generale, a fost arestat dupa cateva zile. Ulterior, el a fost eliberat din arest, dar pus sub acuzare pentru abuz de incredere, fals si uz de fals.