​Mai mulți ziariști din Spania și Franța au fost arestați în Venezuela în timp ce relatau despre criza politică din statul sud american. UE cere eliberarea urgentă a jurnaliștilor, a spus joi, la București, înaltul reprezentant UE pentru afaceri externe, Federica Mogherini.

”UE a avut mereu o poziție foarte clară în ceea ce privește Venezuela. După cum am mai spus, niciunul dintre ambasadorii noștri nu a participat la ceremonia de inaugurare a lui Maduro ceea ce este deja un semnal foarte clar. Am păstrat relațiile diplomatice cu Caracas pentru a avea contacte cu toată lumea de acolo. Am emis o declarație foarte clară și foarte atent elaborată care reflectă poziția tuturor celor 28 de state membre UE. Discuțiile cu statele membre pe această temă vor continua astăzi aici (la București - n.red) și vă voi da mai multe detalii legate de decizii și de viitorii pași de urmat”, a spus Federica Mogherini, înaintea reuniunii miniștrilor de externe din statele membre UE.

Autoritățile din Venezuela au reținut mai mulți jurnaliști străini și un șofer care lucra pentru agenția spaniolă de știri EFE, a transmis instituția media, iar Guvernul de la Madrid a condamnat arestările și a cerut eliberarea jurnaliștilor.

Alți doi reporteri francezi au fost arestați în Venezuela, în timp ce acopereau criza politică din țară, iar ambasada Franței se ocupă de eliberarea acestora, a declarat miercuri o sursă diplomatică citată de Reuters.