Un parlamentar rus a fost arestat miercuri sub acuzația de crimă chiar în timp ce se afla în incinta Senatului, potrivit presei locale citate de BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rauf Arashukov este acuzat de complicitate la uciderea a două persoane în 2010, dar și de alte infracțiuni, potrivit procurorilor.

Senatorul republicii din nordul Caucazului Karaciai-Cerchezia, care a negat acuzațiile, a fost reținut în timpul sesiunii parlamentare, în condițiile în care imunitatea sa parlamentară a fost revocată.

Politicianul a fost arestat chiar în interiorul camerei superioare a Legislativului pentru că autoritățile se temeau că ar putea încerca să fugă, potrivit unor surse citate de Ria Novosti.

Rauf Arashukov, 32 de ani, este acuzat de anchetatori că este implicat în două crime comise la comandă în Cherkessk, capitala regiunii semi-autonome Karaciai-Cerchezia.

Una dintre ținte a fost liderul mișcării tineretului, Aslan Zhukov, care a fost împușcat mortal în martie 2010.

Două luni mai târziu, Fral Shebkhuzov, un consilier al președintelui regiunii a fost bătut și împușcat.

Anchetatorii mai spun că Arashukov este implicat în alte crime. Primele mărturii despre implicarea senatorului au apărut în septembrie anul trecut. Parlamentarul, care a devenit senator în 2016, mai este acuzat de falsificarea unor documente care i-au permis să candideze pentru un loc în camera superioară, mai relatează presa locală.