Procurorii CSM au admis cererea procurorului Oana Schmidt Hăineală de încetare a detașării la Ministerul Justițiției, aceasta urmând să-și continue activitatea la DIICOT. Hăineală a fost șeful Corpului de Control al Ministerului Justiției.

Oana Schmidt HainealaFoto: CSM

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a doamnei procuror OANA ANDREA SCHMIDT HĂINEALĂ, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, începând cu data de 01.02.2019, ca urmare a solicitării acesteia”, se arată în decizia Secției, citată de Mediafax.

Procurorul urmează să își desfășoare activitatea la DIICOT. Oana Hăineală, fost președinte CSM, a fost învestită în funcţia de şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei în luna ianuarie 2018.

De asemenea, procurorul este unul din magistraţii care a avut dosar la DNA, pe abuz în serviciu, cauza fiind clasată în urmă cu câteva luni, pentru că fapta nu există.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Hăineală a aflat de existenţa acestui dosar când a primit soluţia de clasare.

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis, în urmă cu mai bine de cinci ani, un dosar pe numele procurorului Oana Hăineală, infracţiunea cercetată în cauză fiind abuz în serviciu. La acea vreme, magistratul era preşedinte al CSM. Dosarul a fost clasat pentru că fapta nu există.