Conducerea Spitalului Județean din Târgu Jiu a declanșat o anchetă în cazul unui medic care ar fi refuzat să trateze o pacientă cu bronhopneumonie ajunsă la Terapie Intensivă. Doctorul a scris în fișa medicală a femeii că acesteia nu îi poate fi făcut "aspirat bronșic" din "lipsa de salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

HotNews.roFoto: Hotnews

O femeie în vârsă de 70 de ani a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute în Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu cu bronhopneumonie acută, iar medicii au intenționat s-o transfere pe bătrână la Compartimentul de Pneumologie, în cadrul secției Medicină Internă I, numai că transferul le-a fost refuzat.

Cadrele medicale de la Terapie Intensivă au solicitat un medic pneumolog care să o consulte pe femeie, deoarece avea probleme de respirație, fiind necesar și un "aspirat bronșic". Cea care a evaluat-o pe bătrână a fost Elena Vlad, medic primar pneumolog, care a scris în foaia de observație a pacientei că diagnosticul acesteia este infecțios, de aceea nu s-a aprobat transferul în Pneumologie și a recomandat menținerea acesteia în Terapie Intensivă sau transfer la Secția de infecțioase de la Craiova, scrie "Gorj Domino".

Mai mult, medicul Elena Vlad a menționat în fișa pacientei că ”nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gigel Capotă, a spus că va declanșa o anchetă internă.

”Sunt surprins să aud astfel de informații. Voi discuta cu directorul medical al spitalului și va fi efectuată o verificare internă, iar apoi o să facem public rezultatul”, a afirmat Capotă.