Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat, luni, că România este decisă să sprijine extinderea spațiului european, precizând că în mandatul Președinției la Consiliul UE țara noastră va susține demararea negocierilor pentru aderarea Macedoniei de Nord la UE, transmite Mediafax.

George CiambaFoto: mae.ro

„Este prima vizită externă după ratificarea Acordului de la Prespa. Este foarte important ca actorii să facă acest lucru pentru a informa președinția Consiliului Uniunii Europene despre faptul că acordul de la Prespa este ratificat. A fost o ocazie foarte bună să continuăm discuțiile pe care le-am avut în ultima vizita pe care am avut-o la Skopje. Faptul că acordurile de la Prespa au fost ratificate atât din punct de vedere al Parlamentului de la Skopje, cât și al Parlamentului de la Atena în timpul Președinției Românei a Consiliului UE și faptul că, practic, Macedonia de Nord va deveni titulatura oficială a Republicii Macedonia imediat după ce vor fi depuse actele și va fi formată Organizația Națiunilor Unite reprezintă un lucru care este legat de România și reprezintă un lucru foarte bun vis-a-vis de ceea ce vrem noi să facem în continuare”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, care a susținut, marți, o conferință comună de presă alături de Bujar Osmani, vicepremierul pentru afaceri europene din Macedonia, a punctat că lărgirea UE este un proces important, unul care a rezolvat o serie de probleme de-al lungul timpului.

„Eu cred că faptul că am spus de la început că pentru noi lărgirea Uniunii Europene este un proces foarte important, acum se poate observa că produce și rezultate, a rezolvat probleme care au existat între ţări în decursul istoriei și care și-au găsit rezolvarea după 20-30 de ani. România este decisă ca Președinția Consiliului UE să sprijine lărgirea, este decisă ca la luând în considerare particularitățile și sensibilitățile țărilor membre să lucreze împreună pentru un rezultat pozitiv la sfârșitul mandatului României ca și Președinție a Consiliului UE. (...) Va fi important pentru noi ca începerea negocierilor de aderare pentru Macedonia de Nord să fie în mandatul nostru de Președinției a Consiliului UE”, a completat Ciamba.