Doi angajaţi ai unei firme de prelucrarea cuprului din Zlatna au suferit arsuri chimice cu acid sulfuric în urma unui accident de muncă, în acest caz fiind deschis de către poliţişti un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

Ambulanta SMURDFoto: smurd.ro

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Dragoş Suciu, a declarat, luni, pentru Agerpres, că doi bărbaţi de 28, respectiv 53 de ani au fost aduşi de la Zlatna duminică seară, având arsuri chimice cu acid sulfuric pe 11-12% şi, respectiv, 40% din suprafaţa corpului. Unul dintre ei a fost dus cu ambulanţa la Timişoara, iar celălalt la Sibiu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, comisar Luminiţa Prodan, a precizat că în acest caz fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au declarat pentru alba24.ro că accidentul s-a produs într-o unitate de producție a sulfatului de cupru. Se pare că piciorul unui bazin suspendat la peste doi metri, în care era o soluție cu 6% concentrație de acid sulfuric, s-a rupt. iar conținutul s-a deversat în încăpere. Acolo erau cinci persoane, dintre care două erau mai aproape de recipientul cu acid. Acestea au suferit arsuri mai degrabă termice, pentru că soluția acidă era la temperatura de 98 de grade Celsius, însă era diluată în ceea ce privește cantitatea de acid. O a treia persoană a fost arsă superficial la ureche, însă nu a avut nevoie de transport la spital.