Circulația feroviară a fost dată peste cap, luni dimineață, de o problemă cu alimentarea electrică ce a afectat opt linii din Gara de Nord din Capitală. Problema apărută în jurul orei 06.15 a fost remediată după două ore, dar circulația trenurilor este încă afectată, în jurul orei 08.30 fiind anunțate întârzieri la aproape toate sosirile și întârzieri de circa două ore la unele plecări.

PlecariFoto: CFR

UPDATE 08.34 Deranjamentul a fost remediat la ora 8.15, potrivit CFR. Intrarea și îndrumarea trenurilor din Gara de Nord este operațională pe toate cele 14 linii începând cu ora 8.15.

CFR Infrastructură a informat dimineață că, de la ora 6.15 nu a mai existat tensiune în firul de contact care asigura alimentarea cu energie electrica a liniile 5-12 din Gara de Nord. Intrarea și ieșirea trenurilor din București Nord a fost posibilă timp de două ore doar de la liniile 1-4. Mai multe întârzieri ale trenurilor au fost raportate, trei trenuri având întârzieri la plecare de circa 2 ore. În Gara Basarab nu au fost probleme cu tensiunea.

Citește și: UPDATE FOTO Traficul rutier, feroviar și aerian, afectat de polei / Circulația a fost reluată pe A3 și A2/ Trenurile au întârzieri și de peste 200 de minute în Gara București