26.000 de consumatori din Ialomița sunt încă fără curent electric, din cauza poleiului și gheții. Ambulanțele au avut nevoie de ajutor pentru a ajunge la 15 pacienți, din cauza poleiului sau a drumurilor blocate. ISU Ialomița a intervenit, în ultimele patru zile, în 70 de situații de urgență provocate de polei și gheață, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanților ISU Ialomița, începând de joi și până duminică, au fost gestionate 70 de situații în care oamenii au fost puși în dificultate din cauza poleiului de pe drumuri și a gheții depuse pe copaci ori pe cablurile de electricitate.

Din peste 40 de localități care au rămas fără curent electric din cauza vremii, la această oră mai sunt 25 de unități administrativ-teritoriale cu 26.000 de consumatori nealimentați.

35 de vehicule, preponderent de mare tonaj, au derapat ori nu au mai putut înainta din cauza poleiului, fără să se înregistreze victime sau pagube însemnate.

Echipajele Serviciului Județean de Ambulanță au avut nevoie de asistență pentru a ajunge la pacienți în 15 locații greu accesibile din cauza carosabilului alunecos sau din cauza unor copaci/crengi care blocau accesul. Toți bolnavii au fost preluați și transportați la unități spitalicești în siguranță.

Echipajele ISU Ialomița au acționat în această perioadă la degajarea unor copaci sau crengi căzute pe cabluri electrice ori pe carosabil, blocând accesul autovehiculelor, în 10 astfel de urgențe.

Sâmbătă seara, o mașină cu cinci călători s-a răsturnat în afara drumului, între Fetești și Movila, două femei și trei bărbați ajungând la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunța, sâmbătă, că avarii majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică se înregistrau în județul Ialomița, din cauza vântului puternic și a depunerii de gheață pe stâlpi și cabluri. IGSU a trimis în Ialomița 16 generatoare de curent electric de mare capacitate.