O nouă practică privind maltratarea fetelor africane a fost dezvăluită recent în Marea Britanie, fetele fiind supuse unei proceduri de ”călcare” a pieptului cu o piatră fierbinte pentru a încetini creșterea sânilor. Practica ar fi larg răspândită în Regatul Unit potrivit unei investigații a cotidianului The Guardian.

pietreFoto: Hotnews

Membri ai comunităților din Londra, Yorkshire, Essex și West Midlands au relatat pentru Guardian despre existența mai multor cazuri în care fete aflate în perioada de pre-adolescență, provenind din țări africane, ar fi supuse acestei proceduri dureroase, abuzive și inutile.

Cel puțin 1.000 de femei și fete ar fi victimele acestei practici. “De obicei se practică în Marea Britanie și nu în afara Regatului așa cum se întâmplă cu procedura privind mutilarea organelor genitale”, a povestit o activistă, care a descris procedura folosită de mame, bunici sau mătuși și care constă în utilizarea unei pietre încinse pentru a masa pieptul cu scopul de a opri creșterea sânilor.

Cele care folosesc această metodă abuzivă susțin că este un procedeu tradițional care e menit să le protejeze pe fete de atenția nedorită a bărbaților și să le apere de hărțuire sexuală și, eventual, de viol.

Medicii spun însă astfel de metode, dincolo de traumele fizice și psihice, pot duce la infecții, incapacitatea de a alăpta, deformarea sânilor sau chiar cancer mamar.