Turiştii cazați în zona Padina din Masivul Bucegi sunt blocați pe munte din cauza drumului impracticabil, deoarece viscolul și ninsorile au doborât copaci pe căile de acces. Autoritățile recomandă turiștilor să rămână în hoteluri și pensiuni până la curățarea drumului, relatează Mediafax.

Iarna prin munti 12Foto: Hotnews

Potrivit Poliției Dâmbovița, din cauza ninsorilor puternice, mai mulți arbori au căzut și au blocat Drumul Județean 714, care duce de la Sanatoriul Moroeni spre zona Padina din Masivul Bucegi.

Mai mulți turiști au sunat la 112 să spună că nu pot pleca din zona Padina. „Turiștii doreau să coboare din zona Padina, însă acest lucru nu este posibil din cauza faptului că drumul este blocat. Au fost conduși la o cabană din zonă. De asemenea, cabanierilor și turiștilor le-a fost atrasă atenția asupra stării drumului”, au anunțat polițiștii din Dâmbovița.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, Eduard Țelea, a declarat că pompierii intervin pentru deblocarea Drumului Județean 714, însă înaintează greu, deoarece sub zăpadă este gheaţă.

La rândul său, șeful Salvamont Dâmbovița, Doru Diaconescu, a spus că sunt mai multe persoane cazate în hoteluri și pensiuni, dar nu știe despre câți oameni este vorba exact.

Reprezentații Consiliului Județean Dâmbovița au anunțat și ei că se intervine pentru degajarea drumului, însă intervenția utilajelor de deszăpezire se face cu greutate.

“Recomandăm turiștilor deja aflați la munte să nu părăsească unitățile de primire din zona Padina-Peștera, până când partea carosabilă nu va fi degajată de zăpadă și de arborii căzuți. De altfel, salvamontiștii dâmbovițeni, împreună cu jandarmii și polițiștii au mers deja și au informat turiștii aflați în zonă cu privire la condițiile de trafic”, a informat CJ Dâmbovița.