Poleiul cauzat de ploaia înghețată (freezing rain) a provocat în ultimele 12 ore închiderea a două sectoare de autostradă și restricționarea tonajului pe două sectoare de drum național. Un alt sector de drum național rămâne închis din cauza depunerilor de zăpadă și a viscolului conform Mediafax.

Freezing rainFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit CNAIR, sâmbătă dimineață, din cauza poleiului, este interzis accesul tuturor categoriilor de autovehicule pe A2 între Lehliu și Drajna, județul Călărași, și pe A3, între București și Centura Capitalei.

Din aceleași motive, autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 t nu pot circula pe DN 2B, între localitățile Buzău- C.A. Rosetti-Vizireni, județul Buzău, și pe DN 2C între Costești, județul Buzău și Slobozia, județul Ialomița.

DN 67C, pe sectorul cuprins între Novaci și Rânca, județul Gorj, rămâne închis circulației, însă din cauza ninsorilor și a viscolului. Pe acest sector de drum este permisă doar circulația controlată a autovehiculelor 4x4 sau care sunt echipate cu lanțuri antiderapante, cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 t, care au fost surprinse în zonă de codul galben de ninsori și viscol. Aceste vehicule sunt însoțite de utilajele de deszăpezire ale SDN Târgu Jiu, atât la urcare cât și la coborâre.

În acțiunile de deszăpezire și de combatere a efectelor poleiului, au fost implicați în ultimele 12 ore peste 4.000 de oameni din direcțiile regionale și din centrala CNAIR, în teren, în baze și în comandamentele de iarnă de la nivel local și central.