Comandantul unei aeronave Wizz Air, în ruta de la Catania spre Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, a anunțat „May Day” la ora 20.13, potrivit Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB) citată de Mediafax.

Avion wizz airFoto: Wizz Air

Pe aeroport s-a format dispozitivul standard, conform procedurii în vigoare, dispozitiv care a inclus și ambulanțe și pompieri.

Avionul a aterizat fără probleme, la ora 20.37.

Acestea sunt toate informațiile disponibile, iar reprezentanții Wizz Air au anunțat că revin cu detalii.

Aproape de ora 22.00, reprezentanții Wizz Air au anunțat că situația este sub control.

„Aeronava care opera zborul Wizz Air W6 3152 de la Catania la București Otopeni a afișat mai multe mesaje de atenționare în timpul zborului. Conform procedurilor de siguranță, comandantul zborului a declarat Mayday și a solicitat prioritate pentru aterizarea imediată pe aeroportul din București unde a fost întâmpinat de echipe medicale și de pompieri în concordanță cu procedura standard. Aeronava a aterizat în siguranță la ora locală 20:37 și a fost tractată la locul de garare unde pasagerii au fost debarcați. Tehnicienii vor verifica aeronava pentru a identifica și elimina cauzele mesajelor. Echipajul a acționat conform procedurilor de siguranță în condițiile în care siguranță pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor a fost și va fi întotdeauna prioritatea Wizz Air”, au detaliat reprezentanții companiei aeriene.