Românul Gabriel Nicolae a fost ținut sclav de alți trei compatrioți, la o proprietate din Bristol, Marea Britanie. Românul era forțat să stea într-o mică debara sub scări, ca Harry Potter, să taie gazonul manual și primea 1 liră pe zi pentru biscuiți.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gabriel Nicolae a fost forțat să doarmă într-un spațiu îngust, sub scări, potrivit anchetatorilor. Mai mult, vecinii l-au văzut spălându-și hainele în grădină, spălând vasele sau făcându-și duș cu furtunul. Bărbatul mergea în pădure atunci când avea nevoie la toaletă.

De câte ori cerea mai mulți bani i se spunea că nu se poate și avea doar un telefon Nokia fără acces la internet, relatează Daily Mail și BBC.

Ion Boboc, Christiana Tudor-Dobre și Mihai-Aurel Dan au negat acuzațiile, ei fiind judecați pentru ținerea unei persoane în stare de sclavie sau servitute și fraudă. Din anchetă a rezultat că Gabriel a ajuns în Marea Britanie în vara anului 2017, împreună cu Ion B. și Christiana T., care îi erau prieteni.

Toți banii câștigați intrau într-un cont și erau folosiți de cei trei acuzați. Aceștia i-au confiscat actele de identitate lui Gabriel și au făcut un împrumut la bancă în numele lui.