Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, au fost emise coduri portocaliu și roșu pentru condiții meteorologice severe în intervalul 24-25 ianuarie 2019.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, pentru ziua de 24 ianuarie 2019 a fost emis un cod portocaliu pentru regiunile Belgrad, Srem, Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Vest, de Est și de Sud-Est, fiind prognozate ninsori care să ducă la depunerea unui strat de zăpadă mai mare de 10 cm, într-un inteval scurt de timp. Pentru celelalte regiuni a fost emis cod galben.

Pentru ziua de 25 ianuarie 2019 a fost emis cod roșu pentru regiunile Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Sud-Vest și de Sud-Est, fiind prognozate ninsori cu depunere a unui strat de zăpadă mai mare de 15 cm, într-un interval scurt de timp. Pentru celelalte regiuni a fost emis cod portocaliu.

Populația este avertizată cu privire la disfuncțiile din infrastructura de circulație, precum și la riscurile de rupere a copacilor pe căile rutiere și feroviare. Este posibil ca unele drumuri principale să fie închise temporar, ca urmare a vântului și ninsorilor, mai ales pentru autoturismele de mare tonaj, inclusiv pe drumurile secundare. Informații actualizate despre starea drumurilor se pot obține accesând harta interactivă a administrației locale a drumurilor, http://www.putevi-srbije.rs/index.php/mapa-puteva-u-zimskom-periodu. Reamintim că în Serbia este obligatorie echiparea autoturismelor cu pneuri de iarnă pentru acest anotimp.