Un medic chirurg din Vâlcea care în urmă cu trei ani şi-a atacat cu un bisturiu un coleg în sala de operaţii a fost găsit mort în casă, în aceeași zi în care a fost condamnat la închisoare cu executare pentru fapta sa, scrie presa locală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medicul Constantin Ploscaru a fost condamnat miercuri la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, după ce și-a atacat un coleg în sala de operație. La scurt timp după ce s-a aflat că a fost condamnat, medicul Constantin Ploscaru a fost găsit decedat în locuința sa din comuna Berislăvești.

Doctorul ar fi plecat din Râmnicu Vâlcea spre locuința sa din satul Dângești, acolo unde urmau să ajungă polițiștii pentru a-l ridica și a-l duce în arest, scrie gazetavalceana.ro. Miercuri seară, fiul și un prieten de-al său l-au găsit mort în casă, iar medicii de pe ambulanța care a ajuns la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul.

Primele informații arată că medicul ar fi suferit un infarct. Atacul pentru care este acuzat medicul a avut loc în 2016, la Spitalul Județean Vâlcea. Cei doi medici aveau neînţelegeri mai vechi, reizbucnite din cauza unor programări pentru operaţii.

Potrivit unui comunicat transmis la acea vreme de procurorii Parchetului Tribunalului Vâlcea, "între Constantin Ploscaru şi persoana vătămată B.E. (ambii medici chirurgi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea) a avut loc un conflict spontan în blocul operator - chirurgie, moment în care Ploscaru, având în mână un bisturiu, i-a produs victimei o plagă în regiunea cervicală antero-laterală stânga, cauzându-i secţiunea muşchiului sterno-cleido-mastoidian şi leziune jugulară externă”.

În urma agresiunii, medicul chirurg tăiat a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar leziunile suferite au necesitat 16-18 zile de îngrijiri pentru vindecare.