Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineață, avertizări cod portocaliu pentru opt județe, avertizând că, până la ora 11.00, în aceste zone se vor semnala depuneri semnificative de polei. În alte cinci județe, este cod galben de polei până la ora 10.00. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat că se circulă îngreunat, din cauza poleiului, pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Galaţi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Harghita, Prahova, Tulcea şi Vrancea, precum și pe Autostrada București-Constanța.

InghetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE 9.30 CFR Infrastructură a anunțat că la aceasta oră trenurile circulă în condiții speciale la intrarea în Capitală, între stațiile Periș-Buftea-Chitila-București Nord, pe ambele sensuri, din cauza poleiului depus pe linia de contact.În timpul circulației apar fluctuații de tensiune și implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor, ceea ce necesită o noua conectare a acestora la linia de contact pentru a-si putea continua mersul, potrivit CFR.

Avertizarea cod portocaliu de polei vizează județele Ialomița, Prahova, Brăila, Buzău, Ilfov, Călărași, Vrancea și Galați. Avertizarea este în vigoare până la ora 11.00.

De asemenea, ANM a emis și un cod galben de polei, valabil până la ora 10.00, pentru județele Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat că se circulă îngreunat, din cauza poleiului, pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Galaţi, Ialomiţa, Ilfov, Girugiu, Harghita, Prahova, Tulcea şi Vrancea.

Pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, în localităţile Fundulea şi Lehliu, pe anumite porţiuni s-a format polei. În judeţul Buzău, din cauza poleiului circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe DN2B Buzău-Brăila.

De asemenea, în județele Constanţa şi Tulcea se circulă îngreunat din cauza ceţii dense, care a redus vizibilitatea sub 150 de metri şi în unele zone chiar şi sub 50 de metri.

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri un cod galben de precipitații abundente - ploi, lapoviță și viscol, avertizarea fiind valabilă de joi, ora 04.00 dimineața, până vineri, ora 14.00, în aproximativ jumătate din țară.