​Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, la Iaşi, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor, că cei de la putere au preferat „o hărmălaie populistă şi o jalnică ţopăială legislativă şi administrativă”, în locul unei guvernări responsabile, în timp ce regiuni istorice sunt private de mari proiecte. Șeful statului a mai spus că „actualii guvernanţi periclitează viitorul ţării printr-o avalanşă de măsuri cu efecte care se arată dezastruoase”.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„Educaţia şi infrastructura trebuie să fie priorităţile unui guvernări responsabile. Din păcate, la 160 de ani de momentul pe care îl sărbătorim astăzi, în locul Unirii, în jurul interesului naţional şi al integrării depline în Europa, guvernanţii au preferat o hărmălaie populistă şi o jalnică ţopăială legislativă şi administrativă. În locul unei viziuni coerente, care să asigure României o dezvoltare sustenabilă, actualii guvernanţi periclitează viitorul ţării printr-o avalanşă de măsuri cu efecte care se arată dezastruoase”, a spus șeful statului, potrivit Agerpres.

„România nu merită asemenea politicieni lipsiţi de responsabilitate faţă de ţară. Nici Iaşiul, cu moştenirea sa istorică, nu merită să ajungă un oraş al investiţiilor mereu promise şi amânate, mai ales când vorbim despre proiecte vitale, precum autostrada ori spitalul regional”, a continuat Iohannis.

„Unirea de obligă să facem totul, într-un moment în care țara trebuie să fie bine guvernată”, a mai spus șeful statului, potrivit Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis este prezent, miercuri, la Iaşi, cu o zi înaintea manifestărilor oficiale organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Totodată, are loc decernarea titlului de „Capitală Istorică a României” Iașiului.