Un profesor de limba franceză, care predă la Școala Generală din comuna Grămeşti, judeţul Suceava, este cercetat disciplinar după ce a fost filmat de elevi în timp ce amenința cu mopul și alerga prin clasă un băiat din clasa a șaptea, transmite Mediafax.

Profesor alearga cu mopul un elevFoto: Captura video

Conducerea școlii din comuna Grămeşti, judeţul Suceava, a declașat o anchetă după ce tatăl unui elev de clasa a șaptea a spus că fiul său ar fi fost agresat și amenințat în timpul unei ore de limba franceză, chiar de profesorul care trebuia, să țină ora și a fost alergat prin clasă, cu mopul, de cadrul didactic. Întreaga scenă a fost filmată de colegii elevului amenințat.

„Școala este cea care efectuează ancheta și cercetarea disciplinară și va informa Inspectoratul Școlar despre rezultatul cercetărilor” a declarat pentru Mediafax inspectorul școlar general Gheorghe Lazăr.

Din primele date din anchetă, se pare că elevul de clasa a șaptea a agitat o sticlă cu apă minerală, a vărsat apă pe jos și a încercat să bea direct din sticlă pentru a-i opri curgerea, apoi a fost apostrofat de dascăl, deoarece nu avea la oră cartea de franceză.

Copilul i-ar fi explicat profesorului că manualul i-a fost luat de un alt dascăl deoarece era deteriorat și urma să fie înlocuit, însă profesorul de franceză s-a enervat.

Pentru că s-ar fi speriat, elevul a încercat să bea o gură de apă, iar în acel moment profesorul i-ar fi luat cu forța sticla de apă, care s-a vărsat. Elevul ar fi adunat apa, însă cadrul didactic nu s-a liniștit și a fost filmat de elevi în timp ce îl alerga prin clasă pe elev, cu mopul.

Conducerea școlii a declanșat o anchetă în acest caz, după ce tatăl elevului agresat a venit la școală, s-a plâns de situație și le-a spus dascălilor că băiatul este mai emotiv, părinții fiind despărțiți, iar în urmă cu doi ani a suferit un șoc după ce le-a luat foc casa.

În acest caz a fost declanșată o anchetă, conducerea școlii formând o comisie de disciplină care urmează să cerceteze situația, profesorul riscând de la o observaţie scrisă până la desfacerea contractului de muncă.

Dascălul mai are trei sancțiuni disciplinare pentru că ar fi fost agresiv verbal și ar fi lipsit fără motivare de la serviciu.