Cererea de liberare condiționată a fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost respinsă, miercuri, potrivit deciziei magistraților Judecătoriei Medgidia. Hotărârea instanței nu este definitivă, transmite Mediafax.

Nicusor Constantinescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, care execută o pedeapsă de cinci ani de închisoare la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, a cerut în instanță liberarea sa condiționată.

Dosarul s-a judecat, miercuri, în primă instanță, la Judecătoria Medgidia, dar magistrații au decis să respingă cererea acestuia.

Hotărârea instanței nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Constanța. În cazul în care contestația sa va fi respinsă și de Tribunalul Constanța, el va mai putea face o nouă cerere de liberare condiționată după cinci luni de când hotărârea rămâne definitivă.

Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv în acest dosar pe 29 iunie 2016, prin decizia Curții de Apel Constanța, la cinci ani de închisoare, cu executare. Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a fost trimis în judecată, la sfârșitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupție, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța.

De atunci el a mai fost condamnat în alte două dosare. Într-una dintre cauze a fost condamnat la 15 ani de închisoare, iar în a doua, la opt ani de închisoare, dar ambele condamnări au fost date în primă instanță, deciziile nefiind definitive.