Atacantul argentinian Emiliano Sala a spus că i se face frică în câteva mesaje trimise chiar înainte ca avionul în care se afla să dispară de pe radar deasupra Canalului Mânecii, scrie Goal.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorul pentru care Cardiff a plătit o sumă record este dat dispărut, împreună cu pilotul micii aeronave ce efectua un zbor dinspre Nantes spre Țara Galilor luni seara.

Ziarul argentinian Ole a făcut publice mesaje audio trimise de Sala pe WhatsApp unor apropiați, mesaje care arată că jucătorul de 28 de ani era îngrijorat de ce se întâmplă cu avionul.

”Sunt într-un avion care pare să se facă bucățele și merg la Cardiff, ce nebunie, mâine deja începem, după-amiază vom începe antrenamentele, băieți, cu noua mea echipă”, spune el.

”Ce faceți băieți, toate bune? Dacă nu aveți nicio veste de la mine într-o oră și jumătate, nu știu dacă o să trimită pe cineva să mă caute... mi se face frică”, se aude cum spune el în alt mesaj.

Avionul care efectua o cursă Nantes - Cardiff și la bordul căruia se afla atacantul italo-argentinian a dispărut de pe radare luni seara, la circa 20 de kilometri nord de insula Guernesey, potrivit AFP.

Alerta a fost dată la ora britanică 20,20 de controlul aerian din Jersey, care a semnalat că micul avion monomotor Piper PA-46 Malibu a dispărut de pe radare. La bord se aflau doi pasageri plus pilotul.

Căutările au demarat imediat, dar au fost întrerupte câteva ore mai târziu fără ca vreo urmă a avionului să fie reperată, din cauza vântului puternic, a apelor agitate și a unei vizibilități reduse. Căutările au fost reluate marți dimineața, cu echipe franceze și britanice.

Atacantul de 28 de ani, care a înscris 12 goluri în prima jumătate a sezonului Ligii 1, tocmai fusese transferat de la clubul din Nantes la cel din Cardiff pentru o sumă record pentru clubul galez estimată de presă la 17 milioane de euro.