Poliția Capitalei s-a autosesizat în privința protestului taximetriștilor, care au blocat un sens al bulevardului Lascăr Catargiu, și au deschis un dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulației, iar cauza este instrumentată de procurori.

Protest taximetristi 4Foto: Hotnews

„Cu privire la manifestarea din data de 21.01.2019, la care au participat mai multi taximetrişti , manifestare ce a condus la blocarea totală sau parţială a mai multor artere rutiere, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 339 Cod Penal, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor generatoare, precum şi a participaţiei în acest caz”, informează Poliția Capitalei, potrivit Mediafax.

De dosar se ocupă și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Infracțiunile cercetate sunt: instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă; participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă; cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.

Câteva zeci de taximetriști au blocat cu mașinile, luni seară, un sens la bulevardului Lascăr Catargiu din Capitală, în semn de protest față de aplicații precum Uber care, spun ei, îi lasă fără clienți. Taximetriștii le reproșează instituțiilor statului că tolerează aplicațiile.