Cei trei bărbați acuzaţi că au ucis un tânăr de 25 de ani din Mediaș, pe care l-au înjunghiat de 11 ori cu un cuțit și l-au lovit cu pumnii și picioarele, vor rămâne în închisoare. Cei trei, toți recidiviști, unul eliberat în baza Legii privind recursul compensatoriu, contestaseră măsura arestării.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei trei agresori - Marius Rusu, Ovidiu Ioan Otvos şi Paul Anghel - au contestat măsura arestării, însă magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia le-au respins, luni, contestația.

Decizia instanței este definitivă.

”Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Rusu Marius, Otvos Ovidiu Ioan și Anghel Paul împotriva încheierii penale nr. 2/CC din 14.01.2019 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu. (...) Obligă pe inculpaţii contestatori la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpatul Rusu Marius, în cuantum de 130 de lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, citat de Mediafax.

Prim-procurorul Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, declara că polițiștii din Sibiu au fost sesizaţi că F.M.A. a murit în secţia de primiri urgenţe a Spitalului Mediaş, ca urmare a unei agresiuni ce a fost exercitată asupra sa de către trei bărbați, agresiune petrecută pe calea de acces a unui club de noapte din Mediaş.

Cei trei bărbați au fost arestați preventiv în 14 ianuarie.

Crima a avut loc în fața unui club din Mediaș, Poliția fiind sesizată prin 112 că în jurul orei 01.30 un tânăr a decedat în secţia de primiri urgenţe a Spitalului Mediaş după ce a fost agresat de alți trei bărbați.

Reprezentanții Parchetului Tribunalului Sibiu transmiteau, printr-un comunicat de presă transmis, că unul din cei trei atacatori au fost eliberați în baza recursului compensatoriu.

Astfel, agresorii sunt un bărbat în vârstă de 30 de ani (R.M.), din Blaj, județul Alba, eliberat din închisoare în 25 mai 2018, în baza recursului compensatoriu, cu un rest de executat de 777 de zile, un bărbat în vârstă de 38 de ani (O.O.I.), din Mediaş, cu antecedente penale și un altul de 34 de ani (A.P), din Alba Iulia, recidivist, eliberat în 13 ianuarie 2017 cu un rest de 423 de zile.

Potrivit procurorilor, cei trei au mers în clubul Serabeva din Mediaş. În jurul orei 01.05, un grup format din 10 bărbați au intrat în club şi au mers către masa ocupată de cei trei, din acest grup făcând parte și victima (F.M.A.) - un tânăr de 25 de ani. Imediat, între cele două grupuri are loc o altercaţie, fiind lovit un martor, dar și unul dintre agresori. Văzând că agresorul lovit se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima au ieșit din club și au luat-o la fugă către poarta imobilului, aflată la aproximativ 20-30 de metri distanță. Ei au fost imediat urmați de cei trei atacatori, precum și de ceilalți bărbați din grupul acestora.

Procurorii spun că victima a alunecat pe zăpadă şi a căzut, fiind astfel ajunsă din urmă de către doi dintre atacatori, ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. Unul dintre ei (O.O.I.) l-a lovit pe tânăr cu piciorul în cap de opt ori. Concomitent, un alt atacator (R.M.) a lovit victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona picioarelor, fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către primul dintre atacatori, care l-a împins de deasupra victimei, moment în care agresorul s-a dezechilibrat și a căzut în zăpadă în apropierea tânărului lovit. "Imediat după ce R.M. şi O.O.I. încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă şi A.P., care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului", arată procurorii.

Ei spun că moartea a fost violentă, din cauza hemoragiei externe, ca urmare a unor plăgi tăiate la picioare, "cu secţiune de pachet vascular femural drept (arteră şi venă femurală)". "La autopsie s-au mai constatat leziuni traumatice cranio-faciale şi la nivelul cotului stâng care s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi cădere pe un plan dur neregulat, dar care nu au intervenit în determinismul decesului".

Unul dintre atacatori, Marius Rusu, a fost condamnat în anul 2010 de Tribunalul Alba la 12 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru două tentative de omor comise în anul 2008. Într-unul dintre cazuri, bărbatul și-a lovit victima cu două cuțite de bucătărie în același timp, scrie Alba 24

De asemenea, când era închis la Penitenciarul Aiud, el a mai fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru o tâlhărie calificată comisă în anul 2007. În 2011, în urma unei cereri de contopire a pedepselor, a fost condamnat la un total de 13 ani de închisoare cu executare.

Potrivit motivării Tribunalului Alba, bărbatul a comis două tentative de omor în doar câteva luni. Prima tentativă de omor a fost în urma unui scandal pornit într-un local din Blaj.

În mai 2018, Rusu a fost eliberat din închisoare după ce a beneficiat de 408 de zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis.