Bărbatul care sâmbătă seară a intrat cu maşina în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce a trecut prin uşile de acces şi a distrus sala de aşteptare, a fost reţinut duminică de poliţişti pentru 24 de ore.

Masina UPU CraiovaFoto: lupamea.ro

Potrivit Poliției Dolj, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din Moldova Nouă, judeţul Caraş Severin, este suspectat de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere.

El a fost dus în arestul Poliției Dolj, urmând ca luni să dus la Parchet cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a declarat că a intrat cu maşina în UPU pentru că ar fi încurcat pedalele.

În urma incidentului, singurul rănit a fost şoferul. Pacienţii care se aflau în sala de aşteptare au fost îndepărtaţi de locul accidentului pentru a fi în siguranţă. În locul geamurilor de la intrarea în UPU, duminică a fost pusă o prelată de la un hipermarket pe care este inscripţionat mesajul "Pentru că munceşti pentru ei: Meriţi să fii surprins".

CITEȘTE ȘI: UPDATE Explicațiile șoferului care a intrat cu mașina în interiorul Unității de Primiri Urgențe din Craiova. Medic: Gestul a fost intenționat. Toată lumea a suferit o traumă emoțională