O aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a transportat în regim de urgență, duminică dimineață, pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Otopeni, un pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, informează MApN.

Pacienti transportati cu o aeronava C-27J SpartanFoto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în dimineața zilei de duminică, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pacientul a fost internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Adela Golea, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax că pacientul transportat la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din București este un tânăr de 29 de ani din localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud, adus cu arsuri pe 49% din suprafața corpului.

”A fost un caz de autoincendiere, tânărul și-a turnat petrol după o ceartă cu tatăl său, apoi și-a dat foc. Prezenta arsuri pe față, torace, membre inferioare, era intubat și ventilat”, a spus Golea.

Potrivit MApN, misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

„Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 3.45, și s-a întors în București, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu și maiștrii militari Gabriel Stancu și Mihai Avram, iar echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoș Tudose - medic, sergentul major Georgel Grigore - asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu - medic și Marian Drăghici - asistent”, mai precizează MApN,