Șoferul care a intrat cu mașina în interiorul Unității de Primiri Urgențe (UPU) Craiova, oprindu-se în zona triajului, le-a spus polițiștilor că ar fi încurcat pedalele. Oamenii legii au stabilit că bărbatul era băut. Medicul Cristina Geormăneanu a povestit momentele de panică din momentul în care bărbatul a intrat cu mașina pe ușile UPU Craiova, a luat un voluntar pe capotă și a rănit o asistentă. Cadrele medicale spun că gestul bărbatului ar fi fost intenționat, el fiind nemulțumit că înainte venise cu cineva în UPU și ar fi așteptat prea mult până să fie preluați de echipa din urgență.

Masina UPU CraiovaFoto: lupamea.ro

Polițiștii doljeni au stabilit că șoferul care sâmbătă noapte a intrat cu mașina în UPU era băut, chiar dacă el susține că ar fi încurcat pedalele.

"Conducătorul auto avea o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Susține că ar fi încurcat pedalele. Polițiștii fac cercetări sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj”, a transmis Poliția Dolj, potrivit Mediafax.

Medicul Cristina Geormăneanu a povestit momentele de panică din momentul în care bărbatul a intrat cu mașina pe ușile UPU Craiova, a luat un voluntar pe capotă și a rănit o asistentă.

Medicul Cristina Geormăneanu, care era de gardă în UPU când șoferul a intrat cu mașina pe ușile spitalului, a declarat pentru Mediafax că un voluntar a fost luat pe capotă, dar nu a suferit leziuni, iar o asistentă a fost rănită, având o contuzie la mâna dreaptă.

"Toată lumea a suferit o traumă emoțională. Se aflau mulți oameni în UPU, aparținători și pacienți, în momentul în care mașina a pătruns prin ușile din UPU. Din fericire, zgomotul produs la impactul cu ușile a atras atenția celor prezenți care, în fracțiune de secundă, au reușit să se ferească. Cei mai expuși au fost registratorii și asistenții care se aflau imediat în zona triajului”, a spus Cristina Geormăneanu, care este și purtător de cuvânt al spitalului.

Medicul a mai spus că după impact șoferul a rămas blocat în mașină, iar până la sosirea pompierilor el a fost scos de către cadrele medicale. În urma accidentului, el a suferit mai multe contuzii.

Șoferul le-a declarat medicilor că băuse un litru și jumătate de bere înainte să se urce la volan. De asemenea, el le-a mai spus medicilor că era supărat pentru că venise la UPU cu un tânăr de 17 ani și că acesta așteptase mult timp până să fie văzut de echipa din urgențe.

Cadrele medicale sunt convinse că bărbatul a intrat intenționat cu mașina în UPU.

"A spus că a încurcat pedalele, dar noi considerăm că a fost gest intenționat. Tot ce s-a văzut nu poate fi pus pe seama unei acțiuni întâplătoare. A intrat cu toată forța în UPU, cu capota ridicată”, a mai afirmat reprezentantul spitalului.

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova va da în judecată firma de pază, considerând că incidentul ar fi putut fi evitat dacă echipa de pază ar fi aplicat toate protocoalele.

Conducerea spitalului se declară nemulțumită de serviciile de pază, care "au demonstrat că sunt ineficiente".

"Ei nu au acționat conform protocoalelor, punând în pericol siguranța pacienților și întregului personal medical. Spitalul va acționa în judecată firma de pază, pentru că acel individ a intrat pe poartă având un comportament agresiv încă de la intrarea în curtea spitalului", a mai spus reprezentantul Spitalului de Urgență Craiova.

Șoferul are 39 de ani și este din județul Caraș-Severin.