Procurorii DIICOT au reținut trei bărbați care făceau parte dintr-o grupare de traficanți de droguri ce aducea lunar din străinătate cel puțin 10.000 de pastile de ecstasy. Ei vindeau drogurile în cluburile din Capitală, încasând peste 50.000 de euro.

Trafic de droguri in cluburile din CapitalaFoto: diicot.ro

Cei trei bărbați au fost prinși în flagrant în Capitală când încercau să vândă 1.800 de comprimate de ecstasy.

Procurorii spun că la sfârșitul lunii noiembrie au descoperit că unul dintre ei distribuia către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la prețuri de 5 - 6 euro/comprimat, în funcție de cantitatea tranzacționată, ulterior drogurile fiind revândute la prețuri mai mari în cluburi din București.

Potrivit DIICOT, membrii unei rețele de traficanți de droguri achiziționau comprimate ecstasy din străinătate și după ce drogurile erau aduse în România cei trei bărbați reținuți în acest caz se ocupau de vânzarea lor.

Prețul mediu de procurare din țări aflate în Europa de Vest a unor cantități de cel puțin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care cei trei le vindeau în România la prețuri de peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat și 6 euro /comprimat), în funcție de cantitatea tranzacționată, iar dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, la prețul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat.

Anchetatorii spun că cei trei se aprovizionau periodic (aproape lunar) cu cantități de aproximativ 10.000 comprimate MDMA, iar erau vândute en-gross cu prețul mediu de 5 euro/comprimat, s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de comprimate.

Sâmbătă, cei trei vor fi duși la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.