În acest weekend, vremea va fi schimbătoare, cu temperaturi în scădere și precipitații mixte. În stațiunile de la munte se va așeza un nou strat de zăpadă, în timp ce în restul țării sunt așteptate ploi și lapoviță, spun meteorologii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Temperaturile scăzute se vor resimți în special în Moldova și Transilvania, cu minime care pot coborî sub pragul de -10 grade Celsius. În restul țăriii, temperaturile vor cunoaște o scădere ușoară, care se încadrează în normalul perioadei, cu valori de 2, 3 grade în regiunile intracarpatice, a precizat pentru Mediafax meteorologul Alina Șerban de la Admistrația Națională de Meteorologie (ANM). Pe litoral, vor fi 5 grade.

Precipitațiile își vor face apariția în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, în special sâmbătă noapte și pe parcursul zilei de duminică. De asemenea, duminică după-amiază și seara va ninge în zonele montane, în nordul, centrul și nord-estul țări. În regiunile vestice și sud-vestice sunt așteptate lapoviță și ploi, iar în sud-est vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie.

La munte, se va depune un nou de zăpadă, vor fi temperaturi scăzute și intensificări ale vântului.

În București, se anunță o vreme schimbătoare, cu o scădere ușoară a temperaturii și precipitații mixte. Și aici se va resimți o scădere a valorilor termice de la 7, 8, 9 grade Celsius în aceste zile la maxime de 2, 3, 4 grade cel mult. Minimele vor fi destul de ridicate atât în noaptea de sâmbătă spre duminică, cât și duminică spre luni - temperaturi ușor negative, -2, 0 grade și precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mare sâmbătă spre duminică. În general, va fi ploaie, dar sunt așeptate și lapoviță sau ninsoare.