Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, spune că au trecut mai mult de două luni de când i-a fost spartă casa de hoţiși că încearcă să aibă încredere în continuare în Poliție, dar i se pare că lucrurile trenează, iar familia sa este traumatizată. Senatorul PSD a mai afirmat că polițiștii trebuie să își facă treaba pentru ceea ce sunt plătiţi, pentru siguranţa cetăţeanului, pentru că au impresia că "sunt undeva nişte paznici şi că ne păzesc pe noi să nu încălcăm legea şi fac venituri din radare ascunse".

Niculae BadalauFoto: Facebook - Niculae Badalau

Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă la Giurgiu, că au trecut mai mult de două luni de când i-a fost spartă casa, iar hoții nu au fost prinși, existând multe alte spargeri, în care nimeni nu a fost nici măcar bănuit.

"Au trecut mai mult de două luni de când mi-a fost spartă locuinţa. Eu am avut încredere şi încerc să am încredere în continuare în organele statului, dar tot mi se pare că lucrurile trenează sau probabil e o cercetare mult mai grea, probabil hoţii sunt mai deştepţi ca poliţiştii. Eu mi-am asumat şi mi-am recunoscut greşeala de a nu bate uşile în cuie, de a nu mă lega cu lanţuri, nu ştiu cum să mai spun. Eu ştiu că sunt vreo şapte spargeri în care nimeni nu a fost nici măcar bănuit, nu ştiu cum să spun, dar mă abţin pentru că e o acţiune în cercetare, un an, doi, trei cât e în cercetare e greu de spus. Am auzit şi povestea că eu mi-aş fi înscenat situaţia, lucru care mă deranjează. Eu nu cred că am ajuns în stadiul să am paranoia să-mi fur pistolul, ceasul şi verigheta singur şi să fiu atât de masochist să pierd dreptul de armă", a declarat Niculae Bădălău, citat de Agerpres.

Senatorul PSD a spus că, din discuţiile pe care le are cu primarii din judeţ, a reieşit că şi aceştia sunt nemulţumiţi cu privire modul în care Poliția acționează pentru siguranţa cetăţeanului și i-a acuzat pe polițiști că au ajuns să creadă că treaba lor este să stea la până și să câștige din radare ascunse.

"În discuţiile avute cu primarii, am înţeles că aceştia sunt extrem de nemulţumiţi faţă de siguranţa cetăţeanului (...) am încheiat cu miliţia şi nu cred că am dat de alţi miliţieni, cred că ei trebuie să-şi facă serviciile pentru ceea ce sunt plătiţi, pentru siguranţa cetăţeanului, să coopereze cu partea administrativă să vadă ce nevoi sunt, nu am văzut niciun plan de cooperare cu niciun primar nici măcar cu primarul municipiului, ei asta trebuie să facă. Ei au impresia că sunt undeva nişte paznici şi că ne păzesc pe noi să nu încălcăm legea, şi fac venituri din radare ascunse. Ei trebuie să vină lângă cetăţean şi să vadă nevoile comunităţii, să vadă care sunt problemele comunităţii, nu să ne privească pe noi de sus şi să spună: 'noi cercetăm'", a mai afirmat Niculae Bădălău.

Liderul PSD Giurgiu a adăugat că situaţia a fost traumatizantă pentru familia sa pentru că toţi erau în casă la momentul în care hoţii au intrat în locuinţă şi chiar şi acum, la mai mult de două luni de la incident, fiica lui "are o teamă de a rămâne singură acasă, deşi nu e chiar aşa de mică".

CITEȘTE ȘI: UPDATE La spargerea dată în casa lui Bădălău a fost furată și o armă. Senatorul PSD a fost amendat cu 5.000 de lei și a rămas fără permisul de port armă