Secţiune susţinută de MedLife

VIDEO Copii jigniți de administratorul unei școli, după ce s-au mutat într-o altă clasă din cauza frigului: "Chiar nu vă e ruşine să vă crească pretenţiile într-o nesimţire?", "Du-te la mă-ta acasă, dacă e frig!"

de MH     HotNews.ro
Vineri, 18 ianuarie 2019, 11:45 Actualitate | Esenţial


scoala Craiova
Foto: Gazeta de Sud
Inspectoratul Școlar Județean Dolj face anchetă la Şcoala gimnazială "Gheorge Bibescu" din Craiova, unde elevii unei clase a VII-a au fost jigniți de administratorul școlii, după ce, din cauza frigului din clasă, s-au mutat într-o altă sală. Furioasă, administratora școlii a intrat la oră și a început să ţipe la copii, spunându-le că nu merită să stea în condiţii mai bune. La un moment dat, ea ajunge să strige: "Afară!“, "Du-te la mă-ta acasă, dacă e frig!“. Incidentul s-a petrecut în prezența unei profesoare, care a încearcat fără succes să intervină.

Incidentul a avut loc la clasa a VII-B de la Şcoala gimnazială "Gheorghe Bibescu“ din Craiova. La ora de limba şi literatura română, deşi erau cu profesorul în clasă, elevii au făcut cunoştinţă cu furia administratorului de patrimoniu, care a ţinut să le ţină propria lecţie, pentru că din cauza frigului se mutaseră din clasa lor în laboratorul de biologie, scrie Gazeta de Sud.

Angajata școlii care are în gestiune patrimoniul a intrat în clasă și a început să strige la copii, spunându-le că nu merită să se mute, pentru că în clasa lor au făcut mizerie.Comportamentul ei a fost filmat de un elev, pe imagini putându-se vedea că nemulţumirea femeii este legată de faptul că elevii au vopsit băncile şi au făcut mici desene care să schimbe aspectul clasei. "Da’ nu vă e puţin ruşine, aşa? Adică v-au crescut pretenţiile, dar ca să păstrăm, nu păstrăm nimic!“, a spus femeia când a intrat în clasă.

Câţiva copii au rămas în picioare, cu intenţia de a saluta, dar femeia a ținut ca ei să se așeze: "Stai, fată, jos! Stai jos, că te văzui! Stai jos! Stai mă şi tu jos, acolo!“. După ce copiii s-au așezat, administratoarea a continuat: "Chiar nu vă e ruşine să vă crească pretenţiile într-o nesimţire, în condiţiile în care voi nu păstraţi nimic?! Aţi făcut clasa aia… E deplorabilă! E mizeră, mizeră! Aţi vopsit bănci, aţi făcut… Dar să puneţi mâna să plătiţi tot mobilierul care e acolo şi pe urmă să veniţi să vă mutaţi, aici, în curăţenie! Da? Ne facem bagajele şi plecăm la loc în clasă! Până nu vine doamna dirigintă nu intră nimeni aici! Aici s-a muncit, s-a vopsit, s-a zugrăvit, s-a făcut după cum vedeţi. La fel cum a fost şi în clasa voastră, zugrăvită, aranjată, mobilier bun şi aţi distrus tot. Afară!“, strigă administratoarea. Copiii încearcă să se ridice, dar mai rămân, totuşi, în bănci. Şi lecţia administratoarei continuă cu aceleaşi reproşuri legate de faptul că elevii au vopsit în portocaliu şi verde mobilierul din clasă, iar pe pereți au fost făcute câteva desene, pentru că băncile erau foarte vechi şi pentru a schimba înfăţişarea clasei.

"Veniră să se instaleze la laboratorul de biologie. Nu! Acolo s-a muncit. Intraţi decât în ora de biologie. Da? Că asta v-am spus de la început! A fost mizerie. Aia de acolo, perdeaua, aţi rupt-o! Staţi aşa că nu vă mai pun nimic! Da? Alţi copii, care sunt la ţară şi trăiesc cu sobe şi cu foc şi cu fum, învaţă, iar voi - zero. Să nu vă mai prind că vă mişcaţi de aici, iar când plecaţi din această şcoală îmi văruiţi ce aţi făcut, mizeriile, îmi aduceţi băncile care au fost, nu pe care le-aţi vopsit voi, da? Toată şcoala asta are mobilier cum l-a găsit, numai voi v-aţi bătut joc şi de mobilier, şi de pereţi, şi de tot, asbolut tot! Ruşine să vă fie! Am zis că sunteţi… Până la urmă, o să vă reveniţi, că sunteţi copii, că să vă mai acceptăm, dar gata!“, continuă femeia, în timp ce copiii stau nemişcaţi în bănci.

Profesoara care era la clasă încearcă să intervină şi să o calmeze pe administratoare, spunând că elevii nu au avut intenţie rea când au vopsit băncile. "Nu fiţi supărată. Totuşi, intenţia lor nu cred că a fost rea“, încearcă să explice cadrul didactic. Vocea profesoarei nu se mai aude întrucât administratoarea îşi iese mai rău din fire, bate cu mâinile în uşa clasei şi strigă: "Uitaţi-vă, uşă nouă, cum arată!“. Cadrul didactic continuă să spună că intenţia elevilor nu a fost rea, că au vrut să facă ceva frumos. Numai că administratoarea continuă să țipe şi smulge bucăţi din întrerupătoarele de la laboratorul de biologie: "Uitaţi-vă ce întrerupătoare! Uitaţi-vă întrerpătoare, dacă merită copiii ăştia?! Ce au căutat să mânjească întrerupătoarele?“.

În toată această scenă de furie, o elevă prinde curaj şi intervine: "Scuzaţi-ne, dar noi nu ne-am atins de întrerupătoare“. Administratoarea se îndreaptă cu tonul ridicat spre elevă: "Dar cine le-a făcut, eu?“. Fata continuă cu explicaţia: "Şi credeţi-mă că şi cu băncile, şi cu pereţii, cu tot, nu am făcut ca să le stricăm sau ceva. Din contră“. Administratoarea răspunde: "Foarte rău! Nu. Care din contră? Care, mai arată-mi mie o clasă care arată ca a voastră?“. Eleva insită şi întreabă: "Da’ ce au, că nu înţeleg?“. Angajata şcolii insistă să îi trimită în clasă: "Păi ce? Dacă e frumos şi elegant, ce căutaţi să vă mutaţi?“. Motivaţia simplă a elevilor: "Păi, doamnă, dacă aici e frig!“. Nici de această dată, replica acidă a administratoarei nu întârzie să apară: "Ia uite, fată, du-te la mă-ta acasă dacă e frig!“.

Ce spune conducerea școlii - "şi-a ieşit un pic din fire"

"Cunosc deja situaţia, care, după părerea mea, s-a iscat în urma lipsei de comunicare între doamna administratoare de patrimoniu şi doamna dirigintă, deoarece în clasa în care învaţă de obicei copiii la un moment dat s-au produs nişte probleme la încălzire, probleme care, de altfel, au fost rezolvate. Mecanicul a constatat că încă nu se încălzea bine clasa, iar copiii au fost mutaţi imediat în laboratorul de biologie pentru a remedia problema din clasa respectivă“, a precizat Verginica Roşca, managerul Şcolii gimnaziale "Gheorghe Bibescu“ din Craiova.

Ea spune că regretă comportamentul administratoarei şi că, după incident, a stat de vorbă cu ea.

"Am stat de vorbă şi cu dumneai de dimineaţă şi a recunoscut că n-a fost tocmai deontologică această comportare, dar a pornit de la ideea că, într-adevăr, copiii din clasa respectivă mai creează probleme în ceea ce priveşte întreţinerea mobilierului, întreţinerea curăţeniei în clasă şi atunci, din păcate, şi-a ieşit un pic din fire. Nu e vorba de distrugeri mari, să zicem că sunt manifestări ale copilăriei şi ale vârstei, dar ar putea să fie ceva mai atenţi“, a mai declarat pentru Gazeta de Sud directoarea Şcolii "Gheorghe Bibescu“.

Șefa Inspectoratului școlar Județean Dolj, Nicolae Lițoi, spune că va fi declanșată o anchetă la această școală.

"Am discutat cu conducerea școlii încă de ieri, iar Inspectoratul Școlar va face o anchetă pentru a vedea inclusiv starea unității de învățământ. Noi am ținut legătura cu reprezentanții tuturor școlilor, pentru a ne asigura că nu va fi nicio problemă din cauza frigului. (...) Este regretabil limbajul angajatei. Din câte ștriu, este un angajat cu experiență în școală. După ce se va finaliza ancheta, vom vedea ce măsuri va lua școala", a declarat, vineri, la Digi 24, șefa ISJ Dolj.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14100 vizualizari

 • +39 (43 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 18 ianuarie 2019, 11:56)

  qwerasdf [anonim]

  • +18 (22 voturi)    
   corect spus ..... (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:19)

   viziru [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   corect spus ..... in plus observati cum sefii ierarhici superiori ai matracucii aleia ii cauta scuze in ciuda dovezilor de mahalagism si proasta crestere .....
   • +9 (13 voturi)    
    să juri (Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:33)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui viziru

    că administratora conduce școala, ca pe tarlaua lui tat-su.
  • +19 (25 voturi)    
   Să fim în ton cu administratorul. (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:22)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   Boul de administrator crede că școala este grajdul unde stă taică-su!
  • +13 (17 voturi)    
   E Romania, dar mai rau, e Dolj (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:48)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   Nu cautati civilizatie in Dolj, nu exista. Sunt doar oameni abrutizati.
   • +5 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 ianuarie 2019, 17:00)

    [anonim] i-a raspuns lui emil bobu

    • +2 (2 voturi)    
     La Cacana (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 8:26)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui

     In Olt acolo chiar o autonomie teritoriala bulgareasca nu se va vedea din avion, Locuitorii vor intampina noii Stapani dupa datina cu legume si sare !
  • +15 (19 voturi)    
   Atitudine de directori de scoala stalinisti. (Vineri, 18 ianuarie 2019, 14:01)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   care beau cu popa, primarul si seful de post.
   Ceva de genul: "ciocu mic ca ti-l trimit pe tac-tu la Canal daca mai comentezi! Lasa ca stim noi cine esti !"
   Nu degeaba se spune ca Romania este singura tara cu serviciile publice nereformate din perioada comunista.

   Ce partid si-ar permite sa ii arunce pe tampitii astia direct la lada de gunoi, unde le e locul, de dragul unei reforme adevarate ? Nici vorba, Cati Andronescu, unsa a nspea oara ministra a Educatiei de parca ar fi avut cine stie ce realizari, a facut un singur lucru notabil in nenumaratele sale mandate la minister: a deschis cutia Pandorei pentru analfabetii functionali, fabrici de diplome unde retardu' face o facultate si se intoarce sa lucreze la Stat in administratie publica, invatamant, samd. Iar cand Partidul i-o va cere, isi va oferi serviciile benevol, ca un "useful idiot" veritabil.
   • +7 (9 voturi)    
    e un (Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:08)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui clint

    sistem de învățământ după chipul și asemănărea lui cati abramburescu. Spoit la suprafață dar ramolit în esență.
  • 0 (8 voturi)    
   Cheltuim câte 40 de milioane de euro (Vineri, 18 ianuarie 2019, 17:11)

   BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   De fiecare dată când organizăm alegeri ... Nu vrei să renunțăm de tot la asta? Căci văd că nu prea îți plac procesele democratice când nu îți convine tema ... Mă întreb ... Oare vei avea aceeași opinie când se va organiza referendumul USR-ului și vom fi nevoiți să mai cheltuim 40 de milioane de euro?
 • +25 (33 voturi)    
  Un sefut mai mic (Vineri, 18 ianuarie 2019, 11:57)

  ABBV [utilizator]

  si frustrat pe bani vostri !
 • +33 (37 voturi)    
  nu este nimic de mirat.. (Vineri, 18 ianuarie 2019, 12:05)

  rochiri [utilizator]

  aceasta este atitudinea PSD-ista....astia sunt oamenii din tara asta in momentul de fata..
  • +9 (13 voturi)    
   Este de fapt conservarea situatiei (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:45)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   de dinainte de 89 cand toti profesorii/directorii aveau atitudinea asta si cand nu ii putea trage nimeni la raspundere, din contra, Partidul incuraja o anumita doza de teroare menita sa inchida gurile celor care aveau ceva de criticat. Care la randul ei isi trage radacinile de prin anii '50 cand eram sub cizma lui Stalin si, in dorinta de a crea un "om nou", s-au produs si dascali noi care erau mai degraba niste cozi de topor. Cu multi dintre ei am ramas, caci cozile de topor au produs lastari noi iar ele sunt cel mai probabil directori, care s-au pus bine in continuare cu Partidul.

   Frustrarea directorului de care vorbesc unii este la randul ei continuarea directa luptei de clasa "pana la eradicarea dusmanului poporului". Ca si atunci, si acum dusmanii poporului sunt cele mai nevinovate fiinte, un copil caruia ii ingheata mainile in clasa. Cu aceeasi "frustrare" au fost batuti unii pana la moarte, doar pentru ca au pus intrebari incomode unor cozi de topor.
   • 0 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 ianuarie 2019, 21:07)

    [anonim] i-a raspuns lui clint

 • +19 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 ianuarie 2019, 12:10)

  [anonim]

  • +8 (10 voturi)    
   Dap, lipsa de empatie sau (Vineri, 18 ianuarie 2019, 14:07)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui

   "caldura sufleteasca" cum ii zici, se invata din familie, apoi se consolideaza de asa-zisii dascali, cozi de topor in general, si se definitiveaza de ceea ce vezi in viata reala.

   Si ce vezi este miserupismul generalizat, ipocrizia celor care se dau peste cap sa pozeze in indivizi emancipati, cu studii/tzoale/masini de firma/atutudine de hipster, dar care, atunci cand nu ii vede nimeni, se scobesc in nas, scuipa pe jos, parcheaza pe trecere, asta indiferent de studii sau situate materiala.

   Si mai ales, atunci cand sunt scosi din zona de confort de ceva ce le pune la indoiala imagina ce vor sa si-o promoveze, devin agresivi, rai, tendentiosi.
 • +26 (28 voturi)    
  Votati PSD (Vineri, 18 ianuarie 2019, 12:25)

  stoenec1 [utilizator]

  in continuare
  • +9 (9 voturi)    
   Pai in curand desfiinteaza pluripartidismul (Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:44)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui stoenec1

   la propriu, ca el deja e inexistent.
 • +30 (34 voturi)    
  Suparare in Administratie (Vineri, 18 ianuarie 2019, 12:30)

  florinos [utilizator]

  Toată Oltenia este supărată zilele astea că Iohannis nu a acceptat-o pe Olguta Vasilescu in guvern, auzi, cică nu are competente ... He he, Make a Foto ?
 • +23 (27 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 ianuarie 2019, 12:37)

  [anonim]

 • +18 (22 voturi)    
  oare asta nu are (Vineri, 18 ianuarie 2019, 12:47)

  vodatepes [utilizator]

  Oare madam are copii? Daca acestia ar veni acasa si iar spune la fel ce ar spune madam? In primul rand e femei si ar trebui sa aiba un minim de compasiune fata de copii. Urat din partea unei femei. O birjareasa pusa pe o functie pe care nici nu stie sa o gestioneze. E tara plina de prosti de genul acesta
  • +11 (15 voturi)    
   De bugetari de felul ăsta, corecție! (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:23)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   De asistați de bugetari!
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 ianuarie 2019, 18:56)

   [anonim] i-a raspuns lui vodatepes

  • +3 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 ianuarie 2019, 21:04)

   [anonim] i-a raspuns lui vodatepes

 • +8 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:06)

  [anonim]

 • +9 (13 voturi)    
  cum sa ai domne pretentii?! (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:12)

  liviu_ [utilizator]

  tu esti sclav care preasclavesti profesorul, il pupi in dos si esti de acord 100% cu ce spune el!
  tot ce ofera profesorul si scoala sunt mai mult decat suficiente si tu esti un vierme daca vei crede altceva...
  de asemenea orice merite ale tale sunt ale profesorului si ale scolii si trebuie sa platesti pt ele...
  oricegreseli sunt strict ale tare!

  cand cresti inlocuiesti profesoru cu partidul si scoala cu tara si mergem mai departe
  • +11 (15 voturi)    
   Da, si cand vine cineva de la Partid (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:53)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   copiii trebuie sa stea in frig, in camasute, cu paine si sare, intocmai ca pe vremea lui Ceausescu, dar probabil si a lui Dej, Ana Pauker, samd., pe care eu nu i-am prins.

   Ei sunt profesori prin bunavointa Partidului, stim cu totii ca daca ar fi luati la bani marunti cu niste evaluari "pe bune", am observa ca probabil 80-90% din ei sunt retarzi ori analfabeti functionali care nu stiu si nu pot decat sa reproduca aceleasi lozinci invatate de la comunisti, gen "comuniunea romanului cu natura", da, romanul ala neaos care face gratar si arunca gunoaiele in natura sau molozul pe langa orase, samd.
   • +7 (7 voturi)    
    "Tara binecuvantata de Dumnezeu" (Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:46)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui clint

    "Gradina maicii Domnului"

    Rasar moaste de sfinti de se sperie paganii din India. Zici ca a dat timpul inapoi.
 • +15 (19 voturi)    
  Comportament tipic de asistat bugetar! (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:21)

  prec [utilizator]

  No, ăștia-s adevărații bugetari!
 • +12 (16 voturi)    
  hm (Vineri, 18 ianuarie 2019, 13:52)

  KayT [utilizator]

  "Intraţi decât în ora de biologie. Da?"

  Mai e si usor agramata madam, dupa ce ca e o zgripturoaica isterica. Ce as da-o afara pe asta... In urlete, sa vada si ea cum e.
 • +2 (6 voturi)    
  stb (Vineri, 18 ianuarie 2019, 14:15)

  xyz2033 [utilizator]

  incercati sa spuneti unui stb ca a dat caldura la maxim in vechiturile pe roti
 • +9 (15 voturi)    
  ar trebui concediata (Vineri, 18 ianuarie 2019, 14:22)

  clam [utilizator]

  in primul si in primul rand nu pentru ca tipa ca descreierata (sa zicem ca se mai intampla sa ridici tonul), ci pentru ca le-a spus elevilor sa plece de la ore acasa, lucru ilegal. nici profesorii nu au dreptul sa dea copiii afara de la clasa, mai intai pentru ca scoala e obligatorie, la fel si asigurarea conditiilor adecvate si propice studiului (cum ar fi caldura pe timpul iernii) si apoi pentru ca parintele a trimis copilul la scoala, unde personalul raspunde pt siguranta lui. daca il dai afara si copilul pateste ceva in timpul asta, pe drum sau oriunde altundeva, e vina ta.
 • 0 (8 voturi)    
  Piesa de Shakespeare, (Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:21)

  xrogo [utilizator]

  mult zgomot pentru nimic!
  • +4 (8 voturi)    
   zgomot (Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:39)

   andreiu [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   ... pt putina caldura... Ca si in Bucuresti de altfel... mult zgomot pentru nimic caldura..
  • +1 (3 voturi)    
   A lup igus (Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:47)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   si cam atat.
   Cui vrei.
   • +1 (3 voturi)    
    Nu te lasa mai prejos, (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 9:25)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

    se pare ca esti profesionist la acadele!
  • +2 (4 voturi)    
   pai nah, ce sa spui si tu. (Vineri, 18 ianuarie 2019, 20:19)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   daca la voi in psd nesimtirea e strarea de normalitate!
 • +8 (12 voturi)    
  s-a rezolvat (Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:37)

  andreiu [utilizator]

  "Doamna" administratora si-a cerut scuze ca avut o asemenea iesire in timpul unei filmari si ne asigura ca e la prima abatere si ca de acum in colo va fi mai atenta la telefoanele copiilor. Cei prinsi ca filmeaza vor fi rugati respectuos sa inchida telefonul, iar dupa conformare, li se va aplica corectiile traditionale din Amintiri din copilarie care au fost studiate la ora de Limba si lit romana.
 • +5 (9 voturi)    
  Stilul "a gresit si el, ce daca" (Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:43)

  ruskimushki [utilizator]

  a devenit deja legenda.
  Si ce daca a spulberat 4 babe la ele-n curte, vrei sa-l omori pentru asta ? Alea oricum erau la capatul atzei.
 • 0 (0 voturi)    
  d-nilor olteni, aveti Psihiatrie la Craiova? (Miercuri, 23 ianuarie 2019, 9:15)

  beeeeeenar [utilizator]

  daca nu ziceti sa va trimitem o masina de la Bucuresti


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by