O femeie în vârstă de 81 de ani, din județul Arad, și un bărbat de 69 de ani, din Timiș, au murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor a ajuns la 13 în România. Femeia nu era vaccinată antigripal și suferea de mai multe afecțiuni, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 11.34 Bilanțul a ajuns la 13 morți, după ce s-a anunțat că a murit din cauza gripei și un bărbat de 69 de ani, nevaccinat, din Timiș.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, Daniela Cârnațu, spus că în județul Arad s-a înregistrat cel de-al patrulea caz de deces din cauza gripei din acest sezon.

Ultimul caz a fost înregistrat joi seara, fiind vorba de o femeie în vârstă de 81 de ani, care a murit la Spitalul Județean Arad. „A murit o femeie de 81 de ani, iar în urma analizelor efectuate, a fost confirmată gripa. Nu era vaccinată”, a afirmat Cârnațu.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, a declarat că femeia suferea de mai multe afecțiuni. “I s-au recoltat probele în data de 10 ianuarie, fiind confirmat virusul gripal. Pacienta a mai avut și alte afecțiuni”, a precizat Simina Roz.

Numărul deceselor din cauza gripei în ţară a ajuns la 12, iar acesta este al patru caz din judeţul Arad.