O femeie nu își mai poate folosi mâna după ce medicii din Slatina i-au prescris tratament oncologic, deși nu avea cancer. Expertiza medicilor legiști confirmă că pacienta nu avea nevoie de ședințe de chimioterapie, dar medicii spun că nu au ce să își reproșeze, relatează Digi24. Femeia a depus plângere penală la Parchetul din Slatina și cere despăgubiri de 150 de mii de euro.

Screening cancer de sanFoto: Hotnews

Povestea Silviei Grădinaru pare desprinsă din filme. În 1999 a fost diagnosticată cu cancer și i-a fost extirpat un sân. În 2014, femeia a început să acuze dureri la umăr, iar medicii din Slatina i-au pus același diagnostic: cancer.

Femeia a plecat la Bucureşti pentru o a doua opinie. Specialiştii din Capitală i-au spus că nu are nimic dar, întoarsă la Slatina, medicul curant a luat direct decizia de a o trece pe tratament oncologic.

După 14 şedinţe de radio-chimioterapie făcute la spitalul din Craiova, femeia nu şi-a mai simţit mâna, tratamentul cauzând necroza mâinii.

Copiii au dus-o la o clinică de lângă Madrid, Spania, iar medicii de acolo i-au dat o veste neașteptată: tratamentul oncologic efectuat în februarie 2014 şi până în septembrie 2014 nu era necesar.

Medicii care au tratat-o pe femeie spun că nu au ce să își reproșez și nu consideră că ar fi greșit.

”Eu aşa am considerat în baza actelor pe care le-am avut. De la Bucureşti nu a venit cu nimic la mână”, a spus Mihaela Boștină, medic oncolog la Spitalul Slatina.

”Nu. Îmi pare rău că a avut nişte reacţii adverse la tratament, dumneaei a fost înștiințată că se pot întâmpla și astfel de reacții adverse”, a spus și Cristina Vodiţă, medic radiolog la Spitalul Slatina.