O ediție satirică a cotidianului Washington Post a fost distribuită în capitala SUA anunțându-i pe americani că președintele Donald Trump a demisionat pentru a pune capăt crizei, iar lumea întreagă sărbătorește sfârșitul erei sale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziarul, datat 1 mai 2019, titrează cu majuscule ”UNPRESIDENTED" (joc de cuvinte în limba engleză referitor la președinte și fără precedent), cu subtitluri care anunță "Trump părăsește în grabă Casa Albă, punând capăt crizei”.

Ediția tipărită este dublată de versiunea web care imită ediția online a celebrului cotidian american, ce s-a impus în presa de peste ocean în anii 70 cu investigația cazului Watergate care a dus la demisia președintelui de atunci Richard Nixon, pe 9 august 1974. Cotidianul, la fel ca New York Times, este unul dintre cei mai mari critici ai actualului președinte Donald Trump, cel mai recent dezvăluind că acesta a făcut tot posibilul pentru ca nici măcar înalții demnitari ai administrației sale să nu afle ce a discutat în cele cinci convorbiri față în față pe care le-a avut cu omologul său rus, Vladimir Putin.

”Există ediții contrafăcute ale ziarului Washington Post care sunt distribuite în oraș și suntem la curent și cu existența site-ului. Acestea nu sunt produse Washington Post și vom investiga situația”, a transmis pe twitter PR-ul cotidianului.

Unul dintre titlurile din ediția fake a site-ului anunță că ”Lumea întreagă a izbucnit entuziast celebrând sfârșitul erei Trump” sau ”Ești concediat” (From #MeToo to 'You're Fired).

Nu este clar cine se află în spatele acestei farse. Una dintre variante avansate, potrivit politico.eu, este că acțiunea a fost pusă la cale de organizația liberală MoveOn, care a distribuit poze cu activiști împărțind ziarul. Totuși grupul a precizat că nu se află în spatele acestui demers.

”Deși ne plac la nebunie titlurile, nu noi am produs versiunea satirică a ziarului Washington Post”, au transmis ei pe twitter.