Procurorul general Augustin Lazăr a fost vizibil iritat de întrebarea unui jurnalist despre o demisie a sa, acuzând o campanie de presă împotriva Ministerului Public, în condițiile în care "îngrijorările ar trebui să fie legate de valul de violențe și de siguranța oamenilor".

Augustin LazarFoto: Agerpres

"Aţi vrea dumneavoastră să faceţi o presiune politică asupra procurorului general să-şi dea demisia în contextul în care Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea la standarde constituţionale? Am observat că faceţi o campanie de presă împotriva Ministerului Public, în contextul în care dumneavoastră ar trebui să fiţi îngrijoraţi de valul de violenţă şi de problemele privind siguranţa cetăţeanului, şi să nu atacaţi în fiecare seară instituţiile judiciare”, a declarat Augustin Lazăr, joi dimineață, întrebat de un jurnalist dacă își va da demisia.

În 24 octombrie 2018, Tudorel Toader a anunțat declanșarea procedurii de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, al cărui mandat la conducerea Parchetului General expiră la sfârșitul lunii aprilie 2019. Ministrul Justiției a enumerat 20 de acuzații la adresa procurorului general, între care "probleme grave de comportament și comunicare publică, probleme grave de management, lipsa organizării eficiente și a asumării responsabilității, discursuri eminamente politice și acuzații la adresa autorităților statului, contestarea deciziilor Curții Constituționale" sau "modul de desfășurare a anchetei privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august din Piața Victoriei".

În 27 decembrie, ministrul Justiției i-a trimis din nou președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a procurorului general, iar șeful statului a anunțat că nu îl va revoca din funcție pe Augustin Lazăr.