Din 100 de persoane care dau examenul teoretic pentru permisul auto, doar aproximativ 30 reușesc să treacă proba. Situaţia nu este îngrijorătoare doar în ceea ce priveşte proba teoretică. La proba practică, ajung să obţină permisul numai 20% din 100 de înscrişi, potrivit reprezentanților Direcţiei Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

permiseFoto: site DRPCIV

Șeful Biroului de Informare Publică al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), Rodica Popescu, a precizat că în ultima perioadă a scăzut rata de promovare a probei teoretice a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

"Din 100 de persoane care dau examenul scris, aproximativ 30 de persoane reuşesc să treacă de proba teoretică. Deci, vorbim de o rată de 30% în 2018, în timp ce în 2017 rata era de aproximativ 50%. Tragem un semnal de alarmă asupra nivelului de pregătire a candidaţilor", a spus Rodica Popescu, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul DRPCIV, potrivit Agerpres.

Situaţia nu este îngrijorătoare doar în ceea ce priveşte proba teoretică. La proba practică, ajung să obţină permisul numai 20% din 100 de înscrişi.