O tânără de 24 de ani din Marea Britanie, care trăiește cu ajutorul unei inimi artificiale pe care o poartă în rucsac, după ce medicii i-au extras propria inimă din cauza cancerului, a primit o nouă șansă la viață fiind acceptată pe lista de transplanturi.

Becca Henderson a primit undă verde pentru un eventual transplant după ce medicii au stabilit că a scăpat de cancer, boala intrând în remisie de un an de zile.

Studentă la Universitatea Oxford, tânără ar putea primi o nouă inimă în câteva săptămâni, scrie BBC News. ”Nu mi-a trecut prin cap nicio clipă să mă dau bătută”, a spus tânăra, pentru BBC. ”Indiferent cât de greu îmi este, chiar dacă îmi este greu, va fi mai ușor pentru următoarea persoană (care va trece prin asta)”.

În octombrie s-a reîntors la studii, fiind asistată de părinți care trebuie să se asigure că mașinăria de 7 kg nu rămâne fără baterii.

”Dacă e ceva în neregulă cu mașina, ei sunt cei care pot schimba bateriile în patru minute și îmi pot salva astfel viața”. Henderson este una dintre cele două persoane cu inimă artificială din Marea Britanie.

Cardiologul Stephen Westaby a spus că tânăra Henderson este cea mai curajoasă femeie, felicitând-o pentru faptul că analizele au indicat că boala nu s-a extins. ”Un număr infim de oameni sunt diagnosticați cu cancer la inimă”, a mai spus el.