Premierul Viorica Dăncilă a susținut, marți, în Parlamentul European, că Guvernul nu are nicio legătură cu suspendarea emisiei postului Realitatea TV.

Viorica DancilaFoto: Captura video Facebook

Ea i-a răspuns astfel europarlamentarului Cristi Preda, care a acuzat îngrădirea libertății presei din România.

"Domnule Preda, ați făcut o afirmație foarte gravă legată de libertatea presei. Vă asigur, asigur Parlamentul European, că Guvernul României nu are nicio legătură cu acest aspect. Asta înseamnă dezinformare, înseamnă ceea ce nu trebuie să facem de acum încolo. Într-adevăr un post TV a avut întreruptă emisia pentru 10 minute, lucru decis de Consiliul Național al Audiovizualului. Nu știu care e motivul, nu are nicio legătură Guvernul cu asta", a declarat Viorica Dăncilă.

Ulterior, întrebată de ziariştii străini într-o conferinţă de presă despre legea defăimării și ce se întâmplă cu libertatea presei în România, prim ministrul Viorica Dăncilă a spus că un asemenea proiect nu există şi că în România îngrădirea libertăţii presei nu există.

"În România, libertatea presei există şi este foarte bine fundamentată. Acea lege aţi văzut că nu a fost pusă în practică. Deci nu pot să vorbesc despre ceva care nu s-a tranpus. Pe masa de lucru a Guvernului României nu există o asemenea lege, dar ceea ce pot să vă asigur este că îngrădirea libertăţii presei în România nu va exista", a declarat Viorica Dăncilă.

Consiliul Național al Audivizualului a decis sancționarea Realitatea TV cu oprirea emisiei timp de zece minute, joi, 17 ianuarie, între orele 19.00 și 19.10. Sancțiunea are legatură cu modul în care postul a acoperit evenimentele de la mitingul diasporei din 10 august 2018. De asemenea, CNA a decis că în cazul Antena 3 nu se impune nicio sancțiune, în timp ce pentru România TV a fost dispusă o amendă 15.000 de lei amendă.