Primarul Emil Boc a lansat, marți, o adresă de mail la care locuitorii municipiului Cluj-Napoca îi pot semnala lucrurile care îi enervează în oraș, în prima zi el primind câteva zeci de mesaje.

Adresa de email este lucruricaremaenerveaza@yahoo.com, iar Emil Boc spune că el are acces și parolă la această adresă și că redirecționează mesajele către serviciile de specialitate din primărie.

”Îi invit pe clujeni să scrie lucruri punctuale, mărunte, care îi enervează în oraș, pe care le-au văzut și îi deranjează și care pot fi îmbunătățite repede, cu bani puțini. Eu sunt cel care redirecționez aceste sesizări către serviciile de specialitate din primărie și cărora le cer rezolvarea lor. Voi prezenta lunar un raport asupra sesizărilor, ce profil au și câte au fost rezolvate”, a declarat Emil Boc pentru corespondentul Mediafax.

El a spus că i-a venit ideea după ce a primit o sesizare la sfârșitul anului trecut legată de faptul că o persoană nu putea să își înmormânteze o rudă deoarece i s-a transmis că groparii lucrează doar după 3 ianuarie.

”Cum este posibil așa ceva? Este un lucru care te enervează, ca cetățean. Sau mergi la Finanțe și nu ai unde să găsești un copiator pentru documentele solicitate și trebuie să umbli jumătate din oraș. Sau plăți care se pot efectua electronic, dar care se fac tot la ghișee. Un alt lucru enervant este o lucrare proastă pe un trotuar, din cauza căreia un cetățean face o entorsă la picior, sau că zăpada nu a fost ridicată așa cum trebuie la o trecere de pietoni. Este un lucru mărunt, dar care deranjează”, a explicat primarul Clujului.

Marți, în prima zi de funcționare a adresei de mail, au fost primite câteva zeci de mesaje din partea clujenilor.