Ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, a făcut o nouă greșeală gramaticală, marți, într-un discurs susținut la Ateneul Român din București, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Excelența voastră, domnule președinte al Academiei Române, Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel, doamnelor și domnilor, dragi colegi, dragi invitați, dragi elevi, dragi studenți, pentru mine este o onoare să mă aflu astăzi aici, în acest loc minunat unde de-a lungul timpului s-au desfășurat extrem de multe evenimente culturale și nu numai. Ceea ce spunea în introducerea care a făcut-o (corect este "pe care a făcut-o", n.r.) domnul președinte al Academiei o să vorbesc și o să încerc să exprim câteva lucruri legate de cultura națională, valori, permanențe, perspective, în context european", și-a început ministrul Culturii discursul susținut la Ateneu.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit, luni seară, despre ce reprezintă pentru el poetul Mihai Eminescu, precizând că este "cel mai mare poet care l-a dat România".

"Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic....eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puțin până în momentul de față (corect este „pe care l-a dat” - n.r.). O operă extraordinară”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz, la Digi 24.

Citește și: