- "Pentru ca cresterea economica din ultimii 3 ani sa continue, este nevoie de politici prudente", a subliniat primul ministru. Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca in anul 2008 este nevoie de multa prudenta in politicile financiare, mai ales din cauza crizei financiare de pe pietele internationale.
- El spune ca este nevoie sa se tina cont de evolutia inflatiei si de un echilibru intre inflatie si nivelul de crestere a salariilor. Calin Popescu Tariceanu avertizeaza ca, in lipsa unei politici prudente a salariilor, cu majorari salariale nu mai mari de o cifra sau de cel mult 11%, va avea loc o crestere a inflatiei, iar inflatia, a avertizat primul ministru, afecteaza in primul rand categoriile defavorizate.
- Calin Popescu Tariceanu a mai anuntat ca, in cazul in care vor fi venituri mai mari la buget, aceasta nu inseamnca ca se vor face cheltuieli mai mari de la buget, tocmai pentru a se evita cresterea inflatiei, si a subliniat ca a observat o frenezie a cheltuielilor in administratia locala. Primul ministru a adaugat ca deficitul bugetar trebuie sa se incadreze in prevederile Tratatului de la Maastricht, adica sa nu depaseasca 3%.
- La randul sau, guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a anuntat ca anul acesta este tintita o crestere economica de 6%. El a explicat ca scopul intalnirii de astazi a fost corelarea politicilor BNR cu cele ale Guvernului, pentru a se da consistenta intregului pachet de politici economice.
- Mugur Isarescu a mai atras atentia ca nu pot fi cresteri salariale peste cresterea productivitatii muncii, deoarece s-ar crea dezechilibre, care s-ar rasfrange asupra cursului leului.
- Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat ca nu sunt semnale ca pretul energiei va creste, asa cum s-a intamplat cu pretul gazelor naturale.
Dar naiba stie ... Poate ne taxeaza saracia, ca si asa e prea multa.
Oare cine voteaza? Tiganul care nu merge la scoala are sub 18 ani si primeste alocatia, sau tanarul peste 18 ani caruia i-ati taiat alocatia?
Ca sa nu fie inflatie trebuie sa creasca preturile si salariile sa ramana pe loc sau sa creasca mai putin decat preturile. Asta este tot ce stiu ei din stiintele economice. Asta aplica de 18 ani. Noi saracim iar iei se imbogatesc. Mama voasta de banditi.
Ce dracu de argumente economice aduci ca traim din ce in ce mai rau de mai bine de 60 de ani.
Chiar nu iti este rusine sa vorbesti de argumente economice cand vedem ca toti cei cinstiti saracesc in Romania. Nu va este rusine sa cereti intelegere de la un popor care rabda de foame.
Oricum e mai bine ca prima data. Parerea mea.
Pentru o replica ca asta m-a dat afara de la ora in scoala generala! :o)))
Inflatia afecteaza in primul rand PE CEI CARE AJUNG ULTIMII LA CRESTERILE SALARIALE, ori onor Guvernul mareste prima oara salariile celor mai defavorizati, ca doar d'aia sunt liberali, sa aiba grija de proletari.
Ce dracu' mha Caline, iar ne vedem la toamna!?!?
Trebuie sa remarc faptul c-au schimbat putin nota, fata de previziunile optimiste, realitatea ne-a aratat ca oricand este posibila deprecierea monedei nationale (RON) si scaderea bursei, cauzele fiind de ordin intern, datorita retragerii de pe piata a unor investitii speculative si a scaderii increderii investitorilor seriosi. Influenta internationala in acest caz, nu pare sa mai fie scuza situatiei economiei romanesti.
Dupa aprecierile mai multor organisme internationale care au dat semnale de alarma negative la adresa economiei romanesti, scazand rating-urile de tara. Nu pot sa trag decat o singura concluzie... Ca politica economica din tara noastra-i facuta dupa ureche.
Doar asa... sa cante frumos.