Pagina de Facebook a festivalului internațional de arte C'Art Fest anunță, după ce ministrul Culturii a spus că Eminescu este "cel mai mare poet CARE l-a dat România", că îi va trimite un tricou imprimat cu explicații privind cazurile în care se folosește ”pe care” și cele în care este corect ”care”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce scrie pe pagina de Facebook a C'Art Fest:

”Tocmai ce pregăteam o postare de Ziua Culturii Naționale, când l-am auzit pe domnul Ministru al Culturii vorbind la televizor. Nu ne-am gândit niciodată că tricourile noastre vor fi atât de potrivite contextului ca acum.

După 169 de ani, pentru Ministrul Culturii, Mihai Eminescu este "cel mai mare poet CARE l-a dat România".

Mâine trimitem tricoul PE CARE prin curier pe adresa Ministerului Culturii și Identității Naționale. Domnule Ministru, fiți pe fază! Vă sună curierul când ajunge la poartă.”

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit, luni seară, despre ce reprezintă pentru el poetul Mihai Eminescu, precizând că este "cel mai mare poet care l-a dat România".

"Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic....eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puțin până în momentul de față (corect este „pe care l-a dat” - n.r.). O operă extraordinară”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz, la Digi 24.

Marți, 15 ianuarie, se împlinesc 169 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, poetul național al României.