După o întârziere de cateva ore, pasagerii unui zbor de pe Aeroportul Internaţional Otopeni (București-Timișoara) au fost ținuți peste jumătate de oră blocați în autobuzul ce îi transporta la aeronavă. Ușile autobuzului au fost deschise abia după ce mai mulți pasageri s-au plâns că li s-a făcut rău.

Pasageri blocati in autobuz, OtopeniFoto: Hotnews

Avionul care urma să transporte pasagerii din București în Timișoara trebuia să decoleze la ora 21.25, însă potrivit angajaților, din cauza unei greve ce avea loc în Belgia, cursa a fost amânată mai bine de 3 ore.

După tensiunea așteptării, oamenii au fost urcați în două autobuze de transfer către aeronavă și ținuți alte 30 de minute în așteptare în interiorul autobuzelor, cu ușile închise, până când mai mulți pasageri s-au plâns că li s-a făcut rău.

"Ne sufocăm! Deschide ușa! Nu suntem animale să stăm închiși!", a strigat o femeie din autobuz (vezi video), în timp ce și alte persoane insistau ca ușile să fie deschise.

"De ce ne-ați urcat în autobuz? Ca să stam aici ca vitele?", a întrebat un alt pasager după ce angajații firmei care se ocupă de aceste operațiuni au deschis în cele din urmă ușile, dar nu au permis coborârea.

Cursa în cauză aparținea companiei aeriene Ryanair. Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului Internațional Otopeni, contactat de HotNews.ro, vina pentru această situație aparține firmei Menzies Aviation, care se ocupă de operațiunile de Ground Handling, precum transportul pasagerilor către aeronave.

Reprezentanții Menzies Aviation nu au putut fi contactați.