După ce fostul președinte al PSD Ion Iliescu a afirmat că Uniunea Europeană ”nu poate fi țap ispășitor pentru neputințele și iresponsabilitatea unora sau altora dintre liderii politici de la București sau de la Bruxelles”, senatorul liberal Alina Gorghiu are un mesaj către actualii lideri ai PSD: "Domnilor Dragnea, Iordache, Nicolicea, Ștefănescu, vreau sa văd cum vă acuzați fostul președinte că este omul plătit de Soros sau că a fraternizat cu băncile străine sau cu multinaționalele".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am trăit sa văd și la Iliescu, marele rău al poporului român post '89, discurs pro-european! Iliescu își "mitraliază" propria creație cu o precizare extrem de corectă: Uniunea Europeană ”nu poate fi țap ispășitor" pentru neputințele și iresponsabilitatea unora dintre liderii politici de la București. Domnilor Dragnea, Iordache, Nicolicea, Ștefănescu etc.! Vreau sa văd cum vă acuzați fostul președinte că este omul plătit de Soros sau că a fraternizat cu băncile străine sau cu multinaționalele? Sau că e cu statul paralel! În fine! Aici e de discutat, că acum ceva zeci de ani, Iliescu era chiar statul paralel", este mesajul postat, luni, pe Facebook, de senatorul PNL Alina Gorghiu.

Fostul şef al statului, Ion Iliescu, şi-a exprimat convingerea, pe blogul propriu, că preşedinţia României la Consiliul UE va fi un succes, pentru că ''avem demnitatea de a arăta că nu de puţine ori am fost judecaţi greşit''. De asemenea, acesta a subliniat că România nu este eurosceptică, ci ”doar realistă”, politicienii din România trebuie să dovedească responsabilitate, pentru că Uniunea Europeană ”nu poate fi țap ispășitor pentru neputințele ( ...) și iresponsabilitatea unora sau altora dintre liderii politici, de la București sau de la Bruxelles”. Nu în ultimul rând, fostul președinte a spus că ”a venit vremea să ne întoarcem la politică, să ne vindecăm de iluzia tehnocrată”.