O explozie de mică intensitate a fost provocată, în noaptea de duminică spre luni, la un bancomat din Arad de către persoane care au reușit apoi să scoată bani din aparat, un echipaj al pompierilor intervenind pentru stingerea flăcărilor, în timp ce poliţiştii au început o anchetă.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 13.27 Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, în urma exploziei provocate la bancomatul aflat pe str. Tunarilor , hoții au scos din aparat trei cutii metalice cu bani. Unul dintre indivizi a scăpat o cutie, astfel că numeroase bancnote s-au împrăștiat pe asfalt. Însă hoțul nu a mai pierdut timpul să adune banii, ci a aruncat cele trei cutii în mașina cu care a fugit. La această oră, polițiștii din Arad încearcă să stabilească prejudiciul creat și să dea de urma celor care au fugit cu banii, cazul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Hoții au reușit să provoace explozia după ce au introdus gaz de la o butelie în bancomat.

Pompierii din Arad au fost alertaţi la 112 că un incendiu a izbucnit la un bancomat situat în vecinătatea pieţei din cartierul Alfa. Cei care au sunat sunt angajaţii firmei de pază care asigură securitatea aparatului, iar locatarii unor blocuri din zonă au relatat că au auzit şi zgomotul unei explozii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat, pentru Agerpres, că, la momentul sosirii unui echipaj de pompieri, ardea peretele din gips-carton care acoperea bancomatul. Incendiul a fost lichidat în câteva minute, iar cercetările au fost preluate de către poliţişti.

Cu privire la explozia care a avut loc, pompierii nu se pot pronunţa deocamdată ce materiale au fost folosite, dar suflul a fost de mică intensitate.

Poliţiştii aflaţi luni dimineaţă la locul incidentului verifică imagini surprinse de camerele de supraveghere şi urmează să stabilească valoarea prejudiciului, fiind făcute cercetări pentru furt calificat.

Un caz similar a avut loc recent la Brașov, unde hoții au aruncat în aer un bancomat al CEC Bank, în care se aflau 160.000 de lei, potrivit Poliției.