Un bebeluș de 11 luni a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauza gripei, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, transmite Mediafax. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la șase în acest sezon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe 8 ianuarie, bebelușul în vârstă de 11 luni a fost adus la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală în stare generală extrem de gravă, cu insuficiență respiratorie acută, a precizat purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, Raluca Alexandru.

Medicii l-au testat și i-au pus diagnosticul de gripă tip A chiar din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului. Bebelușul a fost internat atunci în Secția de Terapie Intensivă, fiind intubat. Copilul nu a răspuns tratamentului, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, adică după patru zile de la internare, medicii au declarat decesul, în urma unui stop neresuscitabil.

Este al șaselea deces din cauza gripei în acest sezon. Celelate cinci victime sunt din Mureș (2), Galaţi (2) și Arad. 105 cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizând că în perioada 31 decembrie 2018-6 ianuarie 2019, aproape 53.000 de cazuri de infectii respiratorii acute au fost înregistrate. Peste 1.200.000 de persoane au fost vaccinate.