Logo-ul vizitei Papei Francis în România, în perioada 31 mai -2 iunie 2019, ”invită la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului”, așa cum indică mottoul ”Să mergem împreună!”, arată un comunicat al Conferinței Episcopilor din România.

Logo vizita Papa Francisc in RomaniaFoto: captura bisericacatolica.ro

Conferința episcopilor catolici din România a difuzat un comunicat de presă în care explică semnificația logo-ului ales și mesajul simbolic al acestuia.

Potrivit explicației publicată pe site-ul bisericacatolică.ro, culorile utilizate în logo fac trimitere la culorile drapelului național: roșu, galben și albastru.

”Poporul lui Dumnezeu din România își duce existența sub ocrotirea Maicii Domnului. România este numită adesea „grădina Maicii Domnului”, expresie dragă tuturor credincioșilor, folosită şi de Sfântul Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei sale din 1999. Vizita Papei Francisc preia această amprentă tipic mariană, invitând la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului, așa cum indică mottoul „Să mergem împreună!”.

Sfântul Părinte însuși a îndemnat adesea la unirea diferitelor forțe, la renunțarea la egoism și la acordarea priorităţii binelui comun. Urmașul Sfântului Petru vine în România pentru a invita la unitate, pentru a întări în credință. Într-un context confesional divizat, apelul la unitate primește o importantă dimensiune ecumenică”, arată comunicatul.

Papa Francisc va face o călătorie apostolică în România în perioada 31 mai - 2 iunie. Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.