Ninsorile abundente au creat haos în Germania, Suedia și Austria, mai multe drumuri fiind blocate, trenurile fiind oprite, iar școlile închise, relatează BBC News.

avalansaFoto: Hotnews

Crucea Roșie a ajutat mai mulți șoferi rămași blocați pe o șosea în sudul Germaniei, în Bavaria, în timp ce școlile și căile ferate au fost și ele afectate de căderile de zăpadă. Un băiat în vârstă de 9 ani a murit joi după ce un copac s-a prăbușit peste el.

Nordul Suediei a fost și el lovit de furtună, paralizând circulația.

Și echipele de intervenție din Austria au fost nevoite să se lupte cu nămeții pentru a recupera persoane rămase blocate, acesta fiind cazul unui bărbat de 41 de ani care s-a rătăcit cu snowboardul după ce a deraiat de pe pistă, în stațiunea Schlossalmbahn.

De altfel, în Austria stratul de zăpadă a atins trei metri în unele zone, din cauza ninsorilor din ultimele zile. Șapte persoane au murit în ultima săptămână și doi turiști au fost dați dispăruți de sâmbătă.

"Cantități atât de masive de zăpadă la o altitudine de peste 800 de m se întâmplă o dată la 30 -100 de ani”, a spus Alexander Radlherr de la Institutul de Meteorologie din Austria.