Ar fi foarte bine ca în România să existe consens, pentru că nu pot fi exportate în Europa conflictele interne, a avertizat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în conferința de presă comună cu președintele Iohannis. La rândul lui, șeful statului român a spus că problemele de politică internă nu trebuie să afecteze progresele din timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene și crede că acest lucru a fost înțeles de toate părțile.

Iohannis si JunckerFoto: Captura video

"Ar fi foarte bine ca in interiorul țării să existe o atmosferă de consens care să permită Europei să avanseze. Nu putem exporta în Europa conflicte interne și să ne angajăm într-o polemică fără scop", a declarat președintele Comisiei Europene, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, de la Cotroceni.

El a afirmat că, pentru o președinție de succes a României la Consiul Uniunii Europene, trebuie stabilite condițiile la nivel intern.

Oficialul european a mai spus că crede că președinția română va avea o contribuție semnificativă pentru a demonstra că nu au dreptate cei care spun că în Europa sunt două blocuri - est și vest, el arătând că "Europa respiră cu acești doi plămâni".

La rândul său, șeful statului român a spus că problemele de politică internă nu trebuie să afecteze progresele din timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene și crede că acest lucru a fost înțeles de toate părțile.

"Problemele de politică internă nu trebuie să afecteze progresele pe care le facem în timpul președinției și cred că acest lucru a fost înțeles de toate părțile", a declarat Iohannis.