​Unsprezece județe au fost afectate de ninsorile din ultimele 24 de ore, iar peste 90 de oameni au rămas blocați cu mașinile pe drumurile înzăpezite, fiind necesară intervenția pompierilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), ninsorile din ultimele 24 de ore au afectat județele Caraș-Severin, Brăila, Buzău, Harghita, Ialomița, Iași, Prahova, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, unde mai mulți arbori au căzut sub greutatea zăpezii sau din cauza vântului puternic. De asemenea, mai multe mașini au derapat în afara carosabilului și au existat blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricții rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszăpezite.

Pompierii au intervenit pentru a scoate din nămeți 27 de mașini cu 93 de persoane. De asemenea, s-a intervenit pentru deszăpezirea drumurilor pentru șapte ambulanțe, în Ialomița, Iași, Neamț, Suceava și Vrancea. Toate persoanele care solicitaseră ambulanța au fost transportate în siguranță la spital, arată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Vineri dimineață, salvatorii mai interveneau în județele Buzău, Iași și Vrancea, pentru deblocarea mașinilor ramase blocate și îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

În județul Iași, pompierii intervin în două situații deosebite de preluare a unui copil cu afecțiuni medicale și a unei gravide aflate în travaliu din localitățile Scheia și Mironeasa.

Traficul rutier se desfășoară în condiții dificile, două drumuri naționale sunt închise circulației rutiere - DN 23B și DN 2N, iar pe alte două drumuri naționale - DN 22 și DN 15D - sunt impuse restricții de tonaj.

În județul Harghita, pe DN 12C, în zona localității Lacu Roșu, unde un autocar cu 40 de persoane nu a mai putut înainta din cauza zăpezii, două utilaje au acționat pentru deblocarea drumului. După intervenția drumarilor, autocarul și-a continuat deplasarea.

În continuare, la nivel național, sunt mobilizați aproape 5.200 pompieri militari.