​Un autocar cu 40 de persoane a rămas blocat vineri pe raza localității Lacu Roșu, județul Harghita, din cauza drumurilor înzăpezite. Nu sunt probleme cu persoanele din mijlocul de transport în comun, transmite corespondentul Mediafax.

UPDATE Drumurile naționale din județul Harghita, blocate vineri din cauza căderilor masive de zăpadă, au fost deschise circulației, iar autocarul cu 40 de persoane care nu a putut înainta în zona stațiunii Lacu Roșu a plecat după două ore de așteptare

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, pentru deblocarea autocarului intervin două utilaje. Autovehiculul a rămas blocat pe DN 12 C, la Lacu Roșu, localitate componentă a municipiului Gheorgheni.

”DN 12 C este blocat din cauza înzăpezirii, pe raza localității Lacu Roșu. Un autocar cu 40 de persoane este blocat pe drum. Intervin două utilaje de la Drumuri Naționale. Nu sunt probleme cu persoanele din autocar”, a transmis ISU Harghita.

De asemenea, și alte drumuri din Harghita sunt înzăpezite, iar accesul pe ele nu este posibil.

Pe DN 15, la Pasul Creangă, se acționează cu două utilaje de la Districtul Borsec pentru deszăpezire. Accesul mașinilor nu este posibil.